Violul contrastul dragostei

Iunie 3, 2008 § Lasă un comentariu

Un studiu recent efectuat de departamentul de psihiarie al Universităţii de Medicină din South Carolina a estimat că anual, numai în S.U.A. sunt violate 638.000 de femei.

Există două categorii de viol: violul străinului şi violul cunoscutului.

Violul străinului- se referă la violul în care victima nu-l cunoaşte pe agresor. Violurile săvîrşite de persoane străine, care presupun de obicei şi violenţă, iar uneori chiar crime , sunt cazuri despre care auzim la ştirile de seară.

Violul cunoscutului- în care agresorul este într-un fel sau altul un cunoscut de-al victimei, poate să fie de asemenea fratele unei colege de cameră, o persoană întîlnită la o petrecere.

Indeferent dacă este săvîrşit de un necunoscut sau de o persoană cunoscută, violul este o experienţă dezastruoasă. Violul este o infracţiune care întinde mîna pentru a apuca lucrul pe care şi-l doreşte mai bine zis lucrul care nu-i aparţine.

Cauzele violurilor

Atitudini greşite- “ eu sunt regele, acţioneză acum , cui îi pasă de tine ” asemenea gînduri şi atitudini contribuie doar la alimentarea şi acţionara cît mai rapidă a acestui fapt, şi la aceasta pot adăuga şi un verset biblic care foarte bine relatează această problemă şi dă soluţii ”Păzeşte-ţi inima mai mult de cît orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.” Vedem acum unde trebuie să oprim acest gînd, din sursă inimă şi minte.

Miturile sexuale- există multe mituri sexuale care contribuie la înfăptuirea acestui act că: “Femeile vor defapt vor să fie violate, sau femeile sunt îndătorate sexual bărbăţilor care cheltuie bani cu ele, femeile se pot stăpîni din punc de vedere sexual dar bărbaţii nu pot. ” Aceste sunt mituri inventate de cei care practică aceata sau susţine acest păcat

Dumnezeu a planificat în mod clar sexului pentru bărbat şi femeie să se bucure de el în cadrul unei relaţiimonograme de iubire şi de dedicare reciprocă, orice atitudine sau acţiune care se îndepărteazău de standartul lui Dumnezeu este imoralitate sexuală.

Pe lîngă faptul că violul merge înpotriva liniei stabilite de Dumnezeu, acesta violează legea supremă a lui Dumnezeu: legea dragostei, cuvîntul cheie din Noul Testament este cuvîntul agape un cuvînt care semnifică cea mai înaltă formă de dragoste. Este o dragoste neegoistă, o dragoste care dăruie, agape este contrastul poftei.

Cuvîntul lui Dumnezeu spune clar că violototul sau cel care încercă să violeze se face vinovat de acest păcăt şi că Dumnezeu va trage la răspundere aceasta faptă. Scriptura este limpede de asemenea şi în privinţă faptului că Dumnezeu doreşte şi aşteaptă să-şi reverse dragostea şi iertarea şi asupra violatorului care îşi mărturiseşte păcatele şi îşi asumă responsabilitateapentru fapte sale.

Deasemea dă mîngîiere victimei violului şi numai El poate să legere cele mai adînci răni care poate nu sunt vindecate de ani.

Anunțuri

Tagged:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Violul contrastul dragostei at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: