Întâlnirile şi căsătoria reuşită

August 3, 2008 § Lasă un comentariu

În viaţa oamenilor, a popoarelor, intervin multe lucruri care încetul cu încetul devin obişnuite dar care nu sunt neapărat corecte. Unul din aceste lucruri sunt întâlnirile dintre băieţi şi fete înainte de căsătorie. Te-a şocat afirmaţia? Ai puţină răbdare să citeşti acest articol până la urmă şi apoi îţi vei face concluzia dacă am sau nu dreptate

Definiţia „Întâlnire?

Înainte de a prezenta argumentele, este important să definim termenul „întâlnire?. În acest articol, termenul „întâlnire? se va referi la timpul când un tânăr şi o tânără, un bărbat şi o femeie, aleg să se întâlnească separat în mod sistematic, pentru a întreţine discuţii şi o comunicare intensă, pentru a petrece timp împreună cu scopul de a se cunoaşte unul pe altul. În cele mai multe cazuri, aceste întâlniri sunt însoţite de atingeri, de sărutări şi uneori întâlnirile se pot prelungi pentru ani de zile. Întâlnirile au un caracter intim în sensul că bărbatul şi femeia, băiatul şi fata preferă să fie doar ei doi, separaţi de restul lumii. Întâlnirile sunt mai mult de cât o simplă prietenie pentru că implică sentimente foarte puternice, speranţe şi o aprinsă dorinţă de a fi alături de persoana cealaltă. Termenul „întâlnire? din acest articol nu se referă la timpul pe care băieţii şi fetele îl petrec în acelaşi grup de oameni cum ar fiaceiaşi scoală, aceiaşi clasă, grupă la universitate, aceiaşi biserică, acelaşi loc de muncă, sau un oarecare eveniment unde se întâlnesc mai mulţi oameni.

De ce trebuie să eviţi întâlnirile?

Să privim la câteva motive şi argumente care ne vor arăta de ce este drept pentru tineri să evite întâlnirile şi de ce aceasta le va asigura o căsătorie fericită şi împlinită.

1. Întâlnirile nu au suport biblic. Cât nu este de straniu, dar întâlnirile nu au nici un suport biblic. Nu am găsit în Biblie pasaje care ar spune unui bărbat sau unei femei că trebuie să aibă o perioadă anumită de întâlniri cu viitorul soţ sau soţie, când se vor cunoaşte unul pe altul mai bine, etc. Aşa spun oamenii, dar nu are nici o temelie biblică şi cum vom vedea mai departe, nu are nici un rezultat pozitiv în ce priveşte cunoaşterea celuilalt.

2. Întâlnirile trezesc sentimente şi dorinţe care nu pot fi împlinite corect decât în căsătorie. Una din frazele cheie repetate în cartea Cântarea Cântărilor din Biblie spune: „Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului, nu stârniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea.? (Cântarea Cântărilor 8:4) Tocmai sentimentele speciale care le ai faţă de o persoană de sex opus te vor motiva să iniţiezi întâlnirile şi să petreceţi timp împreună. Aceste sentimente nu se vor mulţumi doar cu atât şi dacă eşti un bărbat sau o femeie sănătoasă, vei dori atingeri şi sărutări. Toate aceste numai vor intensifica neîmplinirea ta şi vei arde de dorinţa să întreţii relaţii sexuale cu persoana respectivă. Dacă te pretinzi un bărbat sau o femeie cu integritate şi frică de Dumnezeu, nu vei comite adulter. Totuşi, starea aceasta când eşti sub presiunea unei dorinţe aprinse sexuale nu este confortabilă şi nu este bine să fii într-o aşa stare. Întâlnirile sistematice tocmai trezesc această stare şi o întreţin.

3. Întâlnirile îţi produc griji şi nelinişte. În Epistola I către Corinteni apostolul Pavel a scris: „Dar eu aş vrea ca voi să fiţi fără griji. Cine nu este însurat, se îngrijeşte de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului. Dar cine este însurat, se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă nevestei.? (1 Corinteni 7:32-33) Pavel nu se referă aici la a fi afectuos şi a împlini nevoile partenerului când eşti căsătorit, ci la o exagerare pe care o arată oamenii şi o dorinţă egoistă de a plăcea celuilalt, tot din interese proprii, pentru a primi mai mult de la el. De aceia, mai sus, în acest pasaj, autorul a spus că „cei ce au neveste să fie ca si cum n-ar avea? în sensul de a rămâne dedicaţi deplin Domnului şi a se purta cu nevasta într-un chip înţelept. Dacă priviţi însă atent în jur, veţi vedea că atât băieţii cât şi fetele din moment ce merg la întâlnire sau vor să atragă atenţia unei anumite persoane, încep să facă totul pentru a plăcea acelei persoane. Acestea sunt griji mari, sunt în plus şi nu sunt plăcute lui Dumnezeu. El ne vrea să trăim curat şi fără prefăcătorie atât înaintea Lui cât şi înaintea oamenilor. De altfel, când încep doi tineri să se întâlnească, intervin şi anumite conflicte, neînţelegeri şi aceasta îi paralizează pe ambii sau cel puţin pe unul din ei, încât nu mai este în stare pentru a se isprăvi bine cu celelalte responsabilităţi, şcoală, serviciu, etc.

Anunțuri

Tagged:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Întâlnirile şi căsătoria reuşită at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: