Ce este dragostea?

Septembrie 3, 2008 § 2 comentarii

De multe ori ne punem intrebarea cum arata dragostea? Si deobicei confruntam dragostea cu pasiunea, flirtul, aventurile.
In acest articol va prezint trei tipuri de dragoste, care te vor ajuta sa intelegi care este dragostea adevarata.

Iubeşte dacă…
Acesta este primul tip de dragoste. Această dragoste este dăruită sau primită soar când sunt întrunite anumite condiţii. Ca să câştigi acest tip de dragoste, trebuie să faci ceva, de ex:
“Dacă eşti un copil cuminte, tăticu o să te iubească.”
“Dacă iei note bune…”
“Dacă te îmbraci sau te porţi într-un anumit fel…”
Dragostea este oferită în schimbul a ceva pe care şi-l doreşte altă persoană. Motivaţia sa este fundamental egoistică. Scopul său este să câştige ceva în schimb.
Multe căsătorii se destramă pentru că au fost clădite pe acest tip de dragoste. Când aşteptările nu mai sunt împlinite, “dragostea dacă” se transformă în dezamăgire şi resentiment. Tragic este faptul că persoanele implicate s-ar putea să nu afle niciodacă de ce.

Iubeşte pentru că…
Este al doilea tip de dragoste. În acest caz, persoana este iubită pentru ce este, are sau face.
“Te iubesc pentru că eşti bogat(ă)”
“Te iubesc pentru că eşti atât de frumos (frumoasă)”
“Te iubesc pentru că mă bine dispui”

Această dragoste poate părea destul de bună. Doar vrem cu toţii să fim iubiţi pentru cine suntem şi pentru ceea ce facem, nu-i aşa?
Dar ce se întâmplă atunci când apare cineva care este mai frumos ca noi? Mai distractiv? Sau mai bogat? Ce se întâmplă când îmbătrânim sau pierdem o slujbă care ne dădea o poziţie prestigioasă? Dacă aceste lucruri sunt motivele pentru care ne iubeşte o altă persoană, dragostea aceea este temporară şi insuficientă. În mare parte, dragostea de care avem parte în vieţile noastre este de acest fel, nesigură şi vremelnică.

Iubeşte, punct!
Iubeşte, punct! Al treile tip de dragoste este pe cât de rară, pe atât de frumoasă. E vorba de dragostea necondiţionată. Această dragoste afirmă, “Te iubesc în pofida a ceea ce poţi fi în adâncul sufletului tău. Te iubesc indiferent de lucrurilr care se pot schimba la şi în tine. Nu poţi face nimic care să-mi stingă dragostea. Te iubesc, punct!”
“Iubeşte, punct!” nu este o dragoste oarbă. Ea poate şti multe despre cealaltă persoană. Îi poate cunoaşte defectele şi neajunsurile. Ştie care sunt greşelile celuilelt, şi îl acceptă totuţi pe deplin, fără să ceară nimic în schimb. În ea nu există înşelăciune.
“Iubeşte, punct!” este diferită de “iubeşte dacă” prin aceea că ea nu pretinde satisfacerea anumitor condiţii înainte de a dărui dragoste.
“Iubeşte, punct!” este diferită de “iubeşte pentru că” prin aceea că ea nu este produsul unei calităţi atractive a persoanei care este iubită.
“Iubeşte, punct!” este relaţia de dăruire. Esenţa ei este dăruirea. Esenţa celorlalte două tipuri de dragoste este câştigul personal

Anunțuri

Tagged:

§ 2 Responses to Ce este dragostea?

  • Dina Ciloci spune:

    Hey Natashika!!!Esti tare bravo la toate articolele!!!!
    imi place mult articolul acesta,caci are o tema superba!!!! 🙂

  • pamint spune:

    Esti o fata desteapta,si-mi place cum gindesti!Ai un articol foarte interesant,imi place.Toate articolele tale sunt destul de faine1Ma bucur ca publici astfel de articole.Iar ajuta pe multi tineri sa cunoasca ce simt si ce gindesc!Tine-o tot asa!Bravo,prietena mea draga!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ce este dragostea? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: