Igiena corporală

Noiembrie 12, 2008 § 5 comentarii


Corpul nostru este vehicului cu ajutorul căruia putem să ne trăim din plin viaţă, de la naştere pînă la moarte. Coplicele fidel în fiecare clipă a vieţii noastre, trebuie să-l trăim cu demnitate şi să îl respectăm, aşa cum facem şi cu corpul alcuiva. Cu atît mai mult cu cît, respectîndu-ne propriu corp, învăţăm să-l respectam şi pe altuia.

Atenţia pe care o acordăm igienei corporale este un aspect foarte important în materie de bună-creştere, de politeţe.

Fiecare dintre noi a trecut, probabil ărin încercarea teribilă de a suport în tăcere mirosul pătrunzător de transpiraţie al colegului cu care erai obligat să lucrezi într-un birou mic, o după-amiază întreagă. Infernal!

Probabil în evul mediu era normal să încerci să ascunzi mirosurile neplăcute sub toane de parfum. Astăzi nici mirosurile nici toanele de parfum nu sunt aceptate. Un miros delicat de săpun le va sugera celor din jurul vostru că aţi făcut un duş ieri seară sau de dimineaţă. Pentru a nu ajunge să fiţi colegul pe care nimeni nu şi-l îl doreşte, nu uitaţi de faimosul produs înpotriva transpiraţie care trebuie să facă parte din trusa de îngrijire zilnică a fiecarui, încă de la pubertate.

Îngrijirea hainelor

Corpul şi hainele pe care le purtăm reprezintă dintîi imagineas pe care o oferim celor lalţi, pornind de aici ei îşi vor construi o primă impresie despre noi. Putem avea un aier îngrijit, curat, plăcut sau este posibil să fim etichetaţi cu adjective mai puţin flatante : neîngrijit, murdar, neglijent.

Iar deaici este doar un pas pentru a-i face pe ceilaţi să-îşi imagineze că nici ectivitatea pe care o desfăşurăm nu este pre grozavă, că probabil nu avem nici prea mult succes etc.

Nu este deloc o exagerare aşa este construit spiritul uman: să pună repede eticehta.

Deci, dacă ţineţi la imaginea voastră, îngrijiţi-vă: cămeşile, rochiele, fuste, pantalonii să fie bine calcate, manşetele de la camăşi şi pantaloni să aibă lungimea potrivită şi să nu fie răsucite neglijent, încălţămintea să nu fie prăfuită ci curată şi lustruită, ciorapii de nailon şi sosetele impecabile, adică fără fire fugite sau găuri.

Parfumul

Crezînd că aşa se face, convinse că denotă un pas de eleganţă numeroase femei şi chiar bărbaţi toarnă pe ei ele chilograme de parfum. Imaginaţ-vă ce duhoare ar fi dacă toată lumea ar face la fel… greu de suportat!

Parfumul trebuie să fie discret puneţi cu zgîrcenie cîteva picături la încheietura mînii, cîteva în dosul urechii şi cam atît.

Miresmele lasăte în urma vor fi mult mai incitante, şi nici nu o să fiţi acuzată că aţi dat dure de cap colegilor.

Ţinuta

Fie că stăm în picioare, fie că stăm jos să încercăm să avem aspectele spatele drept. Să nu ne lipm de masă şi nici să nu ne sprijinim cu coatele pe ia, se ştie… regula se extinde şi în cazul altor mese decît cea la care mîncăm. Oriunde ne-am găsi, este bine să păstrăm postura de fiinţe vertebrate. În picioare în mers să facem efortul de avea umerii drepţi, să stăm cît mai puţin cocoşaţi

A–ţi roade unghiile

Rosul unghiile este un prot obicei de care, uneori foarte greu te dezveţi. Să facem tot posibilul pentru a renunţa la el, este un aspect tare neplăcut pentru cei care sunt obligaţi să asiste la el. Cu atăt mai mult cu cît, la o femeie dar şi în cazul unui bărbat unghiiel roase nu lasa deloc impresia unei persoane curate, sănătoase şi îngrijite.

Degetul în nas

Indeferent de vîrstă gestul este dezgustător cel mai bun migloc de a evita practica aceste activităţi dezgraţioase este de a avea în permanenţă o batistă la îndemînă … în maşină, în geantă, în buzunar, în cameră, pe birou.

Nu aveţi nici o scuză, chiar dacă sunteţi singur în maşină, credeţi că sunteţ singur dar ceilalţi soferi care vă depăşesc, vă văd în plină activitate sunt scîrbiţi !, sau în compania altor persoane.

A te întinde

A ne întinde practicat exclusiv dimineaţa cînd ne ridicăm din pat nu ar trebui să ne întindem în mezul zilei, fie că suntem la bioru, la restorant sau în altă parte.

Acest gest, mai ales însoţi de căscat aşa cum se întîmplă dese ori semnifică plictiseală şi deci poate fi jignitor pentru persoana în compania căreia ne aflăm.

A te scărpina

Să te scarpini uşor cîteva clipe nu este nici o problemă, dar să începi să te scarpini cu putere, îndelung privindu-ţi porii cu insistenţă, ca şi cum ai încerca să dai de urma vre-unui animal sîcîitor poate în adevăt să deranjeze şi să fie total necuviincios nu este deloc interesant…

Anunțuri

Tagged:

§ 5 Responses to Igiena corporală

 • larisa spune:

  nu ma interezeaza de astea nu numnai o igiene am vrut mai multe cu ureche de ochi de gura de incaltaminte …… etc!!

 • Natalia spune:

  Încurând va apărea acest articol!

 • Mihai spune:

  Da! este adevarat ce spui ! Dar ar fi bine sa fie si aplicat nu doar citit de ceilalti!

 • Andrei spune:

  Este total adevarat ce spui aici dar sa stii ca si limba romana este importanta. De fapt chiar daca nu te intinzi in „mezul” zilei la „restorant”, tot trebuie sa stii si un pic sa si vorbesti.

 • Beatrice spune:

  E adevarat ce spui ………dar unii oameni nu cred k ar renunta la aceste obiceiuri …..unii prefera sa se joace pe laptop sau altceva ,decat sa fac un dush si sa moroasa frumos…!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Igiena corporală at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: