Ce atitudini trebuie să aibă creştinii faţă de Moş Crăciun?

Decembrie 20, 2008 § 1 comentariu

Iată întrebarea pe care am primit-o:

Nu este Moş Crăciun idol, şi propagarea lui – idolatrie? Este îngăduit creştinilor să accepte Moşul, chiar dacă e fictiv? Ce atitudine ar trebui să aibă creştinii? Ce să le spună mama şi tata copiilor lor? Ce spune Biblia despre aceasta (Moş Crăciun)? La întrebarea: care este primul lucru la care vă gândiţi când vi se spune „Crăciun”, nişte adolescenţi au răspuns: Santa Claus (Moş Crăciun), brad, cadouri…nici vorbă de Isus şi naşterea Lui. Ce este de făcut?

Oamenii nu concep pe Moş Crăciun ca idol

Despre originea cuvântului „Crăciun” am scris încă anul trecut un articol. Cum veţi vedea din acel articol, sunt multe versiuni ale originii acestui cuvânt şi, cu părere de rău, mai puţin se asociază cu evenimentele din Evanghelie. Pentru majoritatea creştinilor din ţara noastră şi din toată lumea, însă, indiferent de biserică sau confesiune, Crăciunul este asociat cu evenimentul Naşterii Domnului nostru Isus Hristos. Iar Moş Crăciun este un personaj ca oricare din poveste pe care copiii îl aşteaptă să vină şi să le aducă cadouri. Nimeni nu asociază personajul Moş Crăciun cu un idol la care să i se închine.

Copiii noştri au experimentat lumea poveştilor

Într-o felicitare pe care am primit-o de la fiica mea, care acum are 17 ani, printre lucrurile pentru care şi-a exprimat apreicerea şi recunoştinţa, a fost şi aceea că am reuşit să o creştem într-o lume ca în poveste şi că a aşteptat pe Moş Crăciun şi când era în clasa 6-a. Colegii de la şcoală îi spuneau că nu există Moş Crăciun, ci părinţii cumpără cadourile şi le pun sub pernă sau sub brad. Ea însă le spunea: “Nu este adevărat. Voi nu sunteţi copii cuminţi, de aceea Moş Crăciun nu vine la voi.” În acelaşi timp, în toţi anii şi în toate zilele am studiat Sfintele Scripturi cu copiii noştri şi acum, ca şi părinţi, ne bucurăm să vedem maturitatea lor spirituală şi discernământul pe care îl arată atunci când trebuie să stea tari pentru cauza Evangheliei.

Să-l ajutăm pe Moş Crăciun să povestească copiilor despre Naşterii Mântuitorului

Creştinii ar trebuie să beneficieze la maxim de evenimentul Crăciunului şi să ofere a juca rolul lui Moş Crăciun pentru a le relata la toţi copiii istoria adevărata a Crăciunului, aşa cum o găsim în Evanghelii şi să-i ajute pe copii, prin prisma darurilor pe care le vor primi, să realizeze valoarea celui mai mare dar pe care a venit să ni-l aducă Domnul Isus – darul vieţii veşnice.

http://www.moldovacrestina.net

SHARETHIS.addEntry({ title: „Ce atitudini trebuie să aibă creştinii faţă de Moş Crăciun?”, url: „http://www.moldovacrestina.net/biserici/ce-atitudini-trebuie-sa-aiba-crestinii-fata-de-mos-craciun/” });

Anunțuri

Tagged:

§ One Response to Ce atitudini trebuie să aibă creştinii faţă de Moş Crăciun?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ce atitudini trebuie să aibă creştinii faţă de Moş Crăciun? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: