Ce este închinarea?

Aprilie 21, 2009 § 4 comentarii

A ne închina înseamnă a-I face plăcere lui Dumnezeu

Orice lucru pe care îl faci şi care Îi face plăcere lui Dumnezeu este un act de închinare. Închinarea este la fel de naturală ca mîncatul şi respiratul, Dumnezeu ne-a făcut cu această dorinţă deoarece El doreşte închinători adevăraţi. Domnul Isus a spus „Tatăl caută închinători” Ioan 4:23. Închinarea este un mod de viaţă!

Închinarea este mai mult decît muzică.

Pentru mulţi oameni, închinarea este sinonimă cu muzica. Ei spun : ”La noi la biserică prima dată avem închinare şi apoi învăţătură”. Această denotă o mare lipsă de înţelegere, fiecare parte a serviciului din biserică este un act de închinare fie: rugăciune, citirea Scripturii, cîntatul, ascultarea unei predici, darurile de bunăvoie.

De fapt închinarea precede muzica. Adam s-a închinat în Grădina Edenului, iar muzica nu este menţionată pînă în Geneza 4:21, odată cu naşterea lui Iudal. Şi mai grav este faptul că deseori închinarea este asociată numai cu un anume stil de muzică: „Prima dată cîntăm un imn, apoi o cîntare de laudă şi închinare” ori „Îmi plac şi cîntările ritmice, dar prefer cîntările duioase de închinare”

Închinarea nu are nimic de-a face nici cu stilul , nici cu volumul, nici cu ritmul cîntării, Dumnezeu iubeşte toate felurile de muzică pentru că El le-a inventat pe toate- ritmice şi lente, asurzitoare şi domole, vechi sau noi.

Direct spus, stilul de muzică preferat vorbeşte mai mult despre tine, mediul din care provii şi personalitatea ta decît despre Dumnezeu. Muzica unui anumit grup etnic poate suna ca un zgomot pentru al grup, dar Dumnezeu iubeşte varietatea şi se bucură de toate.

Închinarea nu este pentru beneficiul tău

Închinarea nu este pentru bineficiul nostru! Ne închinăm pentru beneficiul lui Dumnezeu, cînd ne închinăm scopul nostru este să-I facem plăcere lui Dumnezeu, nu nouă înşine.

Dacă ai spus vreodată: ”Nu m-am ales cu nimic din închinarea de astăzi”, te-ai închinat cu raţiune greşită. Închinarea nu este pentru tine ea Îi aparţine lui Dumnezeu.
În Isaia 29 Dumnezeu Se declară numulţumit de închinarea adusă dintr-o inimă împărţită şi în mod ipocrit, în închinare inima lui Dumnezeu nu este mişcată de tradiţie, ci de pasiune şi dedicare: „Domnul zice: Cînd se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine, nu este decît o învăţătură de datină omenească ”

Închinarea nu este o parte a vieţii noastre, ea este viaţa noastră!

Închinarea nu este doar pentru serviciile din biserică, pe paginile Scripturii găsim oameni care L-au lăudat pe Dumnezeu la lucru, acasă, în luptă, în închisoare şi chiar în pat.
Lauda trebuie să fie prima activitate a noastră, dimineaţa cînd deschidem ochii şi ultima noastră acticitate înainte de-a adormi. David a zis:”Voi binecuvînta pe Domnul în orice vreme, Lauda Lui va fi totdeauna în gura mea Psalm105:4”

Fiecare activitate poate fi transformată într-un act de închinare cînd o faci spre lauda, gloria şi plăcarea lui Dumnezeu. Poate te întrebi „Cum pot face orice lucru pentru gloria lui Dumnezeu ?”
Este foarte simplu făcînd orice lucru ca şi cum l-ai face pentru Isus şi discutînd continuu cu El în timp ce faci lucru respectiv, este scris ”Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca şi cum aţi lucra pentru Domnul, nu pentru oameni Coloseni 3.23”.

Munca ta devine închinare cînd o dedici lui Dumnezeu şi o faci conştient fiind de prezenţa Lui, de exemplu cînd te îndrăgosteşti de cineva, atunci gîndul vrînd ne vrînd se duce spre ea.
Aşa este şi cu închinare ea trebuie să fie ca un gînd ce se înalţă mereu spre Dumnezeu.
Aceasta este adevărata închinare-să te îndrăgosteşti de Isus

Anunțuri

§ 4 Responses to Ce este închinarea?

 • Ariel spune:

  Are Dumnezeu nevoie de inchinarea noastra??? !!!
  Adica este complexat si are nevoie de o confirmare a puterii Lui prin inchinarea creaturilor ?
  Inchinarea este doar spre folosul oamenilor !

 • Adina spune:

  draga ARIEL daca mai citesti cumva aceste rinduri afla ca esti intr-o mare eruare sau neintelegere ace inseamna inchinare!
  eu sunt tata a mai multor copii si cind ei ma respecta si ma asculta atunci sunt cel mai fericit. Inchinarea inseamna ascultare si respect fa si tu asta si Dumnezeu va fi fericit

 • daniel mihnea spune:

  Dumnezeu, isi este suficient Sie insusi. Inchinarea inseamna adorare. E raspunsul nostru la dragostea lui Dumnezeu ce ne-a fost aratata. Dumnezeu nu poate fi fericit, El este fericirea,

 • mihai spune:

  dumnezeu se bucura de anchinarea noastra .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ce este închinarea? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: