Puterea rugăciunii in timpul postului.

Mai 18, 2009 § Lasă un comentariu

Întotdeauna am fost impresionată de ceea ce face Dumnezeu atunci cînd noi ne smerim înaintea Lui prin post şi rugăciune. Nu de puţine ori am experimentat puterea rugăciunii combinată cu post. Când familia noastră trece prin circumstanţe mai complicate şi cînd avem nevoie ca Dumnezeu să lucreze în mod special, atunci obişnuim să postim.

De exemplu, astăzi foarte mulţi tineri îşi doresc să plece peste hotare, fie în Statele Unite fie într-o ţară în Europa. Pentru familia noastră acest lucru niciodată nu a fost o prioritate, pentru că ne iubim ţara noastră şi dorim să-i slujim cum ştim mai bine. Toamna trecută, nişte prieteni de familie din Statele Unite, au hotărât să ne facă o surpriză şi să ne invite la ei acasă, pentru a ne odihni şi a petrece ceva timp împreună. Unicul lucru care trebuia de trecut a fost obţinerea vizei de la Ambasada Statelor Unite. Ştiind că foarte mulţi astăzi sunt refuzaţi la ambasadă am decis ca o zi înainte să ţinem post şi să ne rugăm pentru asta. A doua zi, pe când aşteptam audienţa, înaintea noastră erau foarte mulţi oameni care îşi doreau foarte mult această viză dar erau refuzaţi. De la început am spus că nu dorim neapărat să obţinem această viză, ci doar dacă este potrivit voii lui Dumnezeu. Şi Dumnezeu ne-a răspuns atunci şi ne-a dat izbîndă.

Cînd ne rugăm nu trebuie să punem dorinţele noastre în primul rând, ci să cerem că Dumnezeu să-şi arate voia sa pentru noi. Pentru că voia lui Dumnezeu contează cel mai mult pentru viaţa noastră, El ştie ce mai bine ce este folositor pentru noi şi ce dăunează. O astfel de atitudine ne poate da pace chiar şi atunci când nu primim răspunsul dorit din partea lui Dumnezeu. De fapt ceea ce apreciază Dumnezeu cel mai mult este atitudinea.
Postul la rândul său exprimă şi el o atitudine, cînd noi ne smerim înaintea lui Dumnezeu renunţăm la puterile noastre să lăsăm ca El să lucreze.  
“Acolo, la rîul Ahava, am vestit un post de smerire înaintea Dumnezeului nostru, ca sa cerem dela El o calatorie fericita pentru noi, pentru copiii noştri, şi pentru tot ce era al nostru.”
Ezra 8:21

Când Ezra şi căpeteniile poporul Israel erau în drum spre Ierusalim, au postit înaintea lui Dumnezeu şi I s-au rugat ca El să-I protejeze în drum de vrăjmaşi. Ei nu au cerut însoţire din partea împăratului ci s-au încrezut în Dumnezeu. Iată care a fost rezultatul: 
„Pentru aceasta am postit şi am chemat pe Dumnezeul nostru. Şi El ne-a ascultat.”
Ezra 8:23 

Dumnezeu niciodată nu se lasă prea mult aşteptat atunci cînd noi îl chemăm cu toată sinceritatea şi smerenia. În curând pe Blogul meu personal (familiad.wordpress.com) am sa scriu un articol despre postul plăcut Domnului.

Autor: Alina Druță

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Puterea rugăciunii in timpul postului. at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: