Cine are voie să se roage?

Iulie 7, 2009 § Lasă un comentariu

Oricine are voie să se roage. Dar oare fiecare are drept la rugăciune? Ascultă Dumnezeu orice rugăciune? Cine se poate apropia de El? Se spune că şi la cei mai neîncrezători oameni şi la popoarele sălbatice dorinţa de rugăciune se află în subconştientul lor. Deci oricine se pooate ruga? Da, Răspunsul este: „Oricine”.

Dar Biblia ne spune că numai copilul lui Dumnezeu se poate ruga întradevăr. Există însă minunatul adevăr că pentru pocăinţă, iertare şi ajutor oricine poate să strije la El. Dar asta încă nu înseamnă rugăciune. Rugăciunea este mai mult decît atîta. A te ruga înseamnă să: „te înalţi cu inima şi te adăposteşti la umbra Celui Atotputernic”.(Psalm 91:1).

A te ruga înseamnă să duci darurile tale în faţa lui Dumnezeu şi să-ţi întinzi mîna către El, pentru a primi darurile Sale minunate. Rugăciunea este lucrarea Duhului care locuieşte în noi. Rugăciunea este comuniunea cu Dumnezeu. Nu se poate stabili o comuniune între rege şi un revoluţionar.„Cum poate sta la un loc lumina cu întunericul?” (I Cor. 6:14).În numele nostru nu avem dreptul să ne rugăm. Numai Prin Domnul Isus avem dreptul să venim în faţa lui Dumnezeu. (Efeseni 2:18 ; 3:12).

Rugăciunea este mai mult decît strigătul înecatului, al omului care se scufundă în vîrtejul păcatului:”Doamne ajută-mă că pier! Mă scufund Doamne, salvează-mă, ajută-mă.”Aceasta poate face oricine şi cu siguranţă că un asemenea strigăt nu va rămîne neascultat, iar dacă este o strigare sinceră, imediat va primi răspuns, căci Dumnezeu nu dispreţuieşte oamenii, chear dacă ei se dispreţuiesc. Dar nici aceasta nu este încă o rugăciune în înţeles biblic.

Ştim că Domnul a spus: „Cine cere, capătă” (Matei 7:8). Nu aşa a spus, da oare cui a spus?A spus ucenicilor.

Rugăciunea este dreptul copiilor. Numai copii Domnului au dreptul să ceară ceia ce le-a pregătit Tatăl, acelora care Îl iubesc. Domnul ne-a spus că în rugăciunile noastre să-l numim „Tatăl nostru”. Nu-i aşa că acest cuvînt este numai pentru copii? Pavel scrie: „Şi pentru că sîntem fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă „Ava” adică Tată” (Galateni 4:6). Imediat cum devine cineva copilul lui Dumnezeu, intră în şcoala rugăciunii. „Iată că el se roagă” a spus Dumnezeu despre un bărbat, după întoarcerea lui (F.A. 9:11), deşi acel bărbat în toată viaţa lui „rostea rugăciuni”.

Oamenii care s-au întors, la Dumnezeu nu numai că ştiu să se roage, dar chear trebui să se roage, întîi pentru ei înşişi, iar apoi pentru alţii. Însă pînă cînd nu putem cu toată convingerea să-l numim pe Dumnezeu „Tatăl nostru”nu avem dreptul să venim înaintea Lui în calitate de copii, de fii, de moştenitori împreună cu Hristos.

Nimeni nu este exclus din împărăţia lui Dumnezeu. Oricine, oriunde poate să strige: „Doamne ai milă de mine păcătosul”! Toţi care încă nu face-ţi parte dintre oile lui Hristos, nu aparţine-ţi familiei lui Dumnezeu, chear dacă sînteţi răi sau după părerea voastră cît de buni, în clipa aceasta puteţi deveni copii Domnului, chear în timpul citirii acestor rînduri. E suficient să ridici către Hristos o singură privire izvorîtă din credinţă. Priveşte şi trăieşte! Dumnezeu spune: Priveşte, întoarce-ţi faţa către Dumnezeu! Cine se uită cu credinţă la crucea lui Hristos se salvează chear în această clipă!
Spun toate acestea cu scopul de a vă îndemna să vă rugaţi şi pentru a vă face să înţelegeţi de ce de multe ori rugăciunile noastre rămîn neascultate. Acum mă grăbesc să adaug că de multe ori Dumnezeu ascultă şi rugăciunea acelora care nu au dreptul să se roage sau chear şi a acelor care neagă existenţa Lui.

Deci cine are voie să se roage? Noi? Da! Ei, şi ne rugăm? Cu mai multă dragoste ne priveşte oare azi Domnul decît prima oară cînd a exprimat cuvintele „Pînă acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu; cereţi şi veţi căpăta, pentruca bucuria voastră să fie deplină”? (Ioan 16:24) Dacă Domnul Isus a avut nevoie de rugăciune ca să capete putere pentru lucrarea cu cît mai mult avem noi nevoie.

Domnul Isus de multe ori s-a rugat „cu strigăte mari şi cu lacrimi” (Evr. 5:7). Am plîns noi vreodată în timp ce ne-am rugat? Probabil că şi noi ar tebui să strigăm ca psalmistul: „Înviorează-ne iarăşi şi vom chema Numele Tău”(Ps.80:19).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Cine are voie să se roage? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: