Ce se întîmplă după moarte?

Noiembrie 23, 2009 § 1 comentariu


Închipuie-ți să te apropii de sfîrșitul vieții, să afirmi plin de încredere că ai o viață împlinită și nici moartea să nu te înspăimînte?! Ce se petrece atunci cînd un om moarte? Este oare moarte sfîrșitul tuturor sau urmează ceva după?

În acest articol vreau să prezint ce se petrece cu o persoană după moarte sau mai bine spus: Ce se petrece atunci cînd un credincios moare? și Ce se petrece cînd un om necredincios moarte?

Voi începe cu cei credincioși, prima mențiune pe care o găsim referitoare la cei așteaptă pe credincioși după moarte o găsim la Luca 16:23a unde se spune că:

22 Cu vremea săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam.

Apoi în 2 Corinteni 5:6-8 spune că cei credincioși se duc:

6 Aşa dar, noi întotdeauna sîntem plini de încredere; căci ştim că, dacă sîntem acasă în trup, pribegim departe de Domnul, –
7 pentrucă umblăm prin credinţă, nu prin vedere. –
8 Da, sîntem plini de încredere, şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul.

Din Filipeni 1:21 reiese că Pavel privea moartea ca un cîștig, dar dece oare?

21 Căci pentru mine a trăi este Hristos şi a muri este un cîştig

Pavel trăia pentru Hristos și moartea o privea ca un cîșting din cauza ca era sigur că după ce va părăsi această lume va fi o veșnicie cu Dumnezeu.
Potrivit acestor versete vedem că pentru cei credincioși moartea nu însemnă The End, ci din potrivă ei merg acasă la Domnul unde vor primi răsplata mult așteptată și o veșnicie alături de Mîntuitorul.

10 Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniţă pe unii din voi, ca să vă încerce. Şi veţi avea un necaz de zece zile. Fii credincios pînă la moarte, şi-ţi voi da cununa vieţii.„ Apocalipsa 2:10

Dacă cei care L-au primit pe Domnul Isus ca Domn și Mîntuitor merg în rai, atunci care este sfîrșitul celor ce nu au crezut în El?
Cei care L-au respins pe Domnul Isus, merg după această viață în Locuința Morților, care este locul tuturor celor răi- Luca 16:23-24

23 Pe cînd era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sînul lui,
24 şi a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta.`

Și rămîn acolo pînă cînd vor învia ca să se înfățișeze înaintea Scaunului de Domnie Mare și Alb. Grecii credeau că locuința morților este un loc permanent, Biblia dimpotrivă arată ca ea este un loc temporar pînă la Judecata din urmă.

Dar locuința morților nu înseamnă totul pentrucă destinația celor răi este Iazul de foc și pucioasă

20 Şi fiara a fost prinsă. Şi împreună cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care făcuse înaintea ei semnele, cu cari amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei, şi se închinaseră icoanei ei. Amîndoi aceştia au fost aruncaţi de vii în iazul de foc, care arde cu pucioasă. Apocalipsa 19:20

Iadul este un loc deja pregătit în Matei 25:41 citim:

41 Apoi va zice celor dela stînga Lui: ,Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!

Verbul „a pregăti” este la timpul trecut și arată o acțiune săvîrșită în trecut dar cu consecințe prezente, deci iadul și așteaptă mai de mult „locatarii”

Cuvîntul grec Iad sau Gheenă provine de la cuvîntul Ghe-Himon sau Valea lui Himon aceasta vedem din Vechiul Testament 2 Cronici 33:6
Această vale era un loc adînc și trîmt și era situată la sud de Ierusalim, în această vale împăratul Ahaz aducea jertfe la zeii focului, unul din acești zei era Moloh căruia Evreiii idolatrii își aduceau copii ca jertfă.

Împăratul Iosia a oprit aducerea acestor jertfe și de atunci valea a devenit locul unde orașul Ierusalim își arunca gunoaiele, deasemenea trupurile moarte a criminalelor, carcase ale animalelor și orice fel de gunoaie erau aruncate acolo.

Îngustimea văii, fumul care se ridica permanent din ea ca și focul care ardea mereu, au fost folosite ca simboluri în Biblie spre a arăta locul de pedeapsă pe care îl avea în vedere Dumnezeu pentru toți cei care L-au respins și n-au primit pe Isus ca Domn și Mîntuitor personal.

Acuma fiecare din noi să ne punem întrebarea unde îmi voi pertrece veșnicia? Și nu uita după moarte pocăință nu-i, nu vreau ca aceasta să sune ca o amenințare dar alegerea rămîne de parte ta.

Anunțuri

§ One Response to Ce se întîmplă după moarte?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Ce se întîmplă după moarte? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: