Unirea celor doi

Decembrie 2, 2009 § 3 comentarii


Sex. Ce reacție ai cînd auzi acest cuvînt? Frumoasă, urîtă, plăcută, dezgurstătoare? Personală, rușinoasă?. Deobicei … respingătoare? Sau îți pare un cuvînt scump …. ieftin?
Depinde probabil de vîrsta și de educația pe care ai primit-o. Mulți se fac mici cînd aud acest cuvînt rostit în public, altora le va veni să rîdă, pentrucă chiar dacă ești o persoană descretă și morală, subiectul nu te interesează.

În mare parte din atitudinea noastră față de acest subiect: sex și căsătorie depinde de felul în care am fost crescuți, de cultura în care trăim , despre cele ce am auzit și bine înțeles depinde de vîrstă.
Fie că ești căsătorit, necăsătorie sau divorțat cînd merge vorba de acest subiect tu trebuie să știi care este poziția lui Dumnezeu față de el.

Necazul cu mulți este că ei nu văd legătura care există între unirea fizică dintre soț și soție și viața de creștin. Mulți au evitat să vorbească despre acest subiect în loc să dorească să vadă ce spune Dumnezeu în Cuvîntul Său, este adevărat că lumea a pervertit înțelesul cuvîntului „sex” făcîndu-l să fie ieftin, firesc, neținînd seama de deosebirile care există între sexe și totuși cei care susțin că sexul este doar ceva ce trebuie tolerat sau un rău necesar chiar aceștia i-au schimbat înțelesul. Cei mai mulți sînt sau extrem de atrași și preocupați de acest subiect sau dezgustați pe de-antregul.

Este nevoie să vedem și să înțelegem ce are Dumnezeu de spus depre acest subiect pentru că indiferent de ce am spune noi El aste Acela care me-a făcut bărbat și femeie și a creat relație intime să fie frumoase și nu ceva respingător. Prima dată unirea fizică între soț și soție este menționată în Geneza 2:22-2

22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
23 Şi omul a zis: ,,Iată în sfîrşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentrucă a fost luată din om.„
24 Deaceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.
25 Omul şi nevasta lui erau amîndoi goi, şi nu le era ruşine.

Dacă observărm textul atunci vedem că unirea fizică a avut loc înainte de căderea în păcat și a fost creat pentru soț și soție și nu este ceva de care trebuie să le fie rușine.

Dumnezeu ne-a lăsat porunci cu privire la unirea fizică ca să le împlinim așa după cum au fost lăsate, El ne dă cîteva îndrumări specifice și anume:

1 Cu privire la lucrurile despre cari mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie.
2 Totuş, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui, şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei.
3 Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat.
4 Nevasta nu este stăpînă pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpîn peste trupul lui, ci nevasta.
5 Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decît doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăş, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpînirii voastre. 1 Corinteni 7: 1-5

4 Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. Evrei 13:4

Pentru ca să avem o căsătorie care să fie înplinită din toate punctele de vedere noi trebuie să ne păzim de curvie care este viemere ce mănîncă fructul dragostei.

Pe lîngă îndrumări Dumnezeu ne dă și niște interzicții cu privire la relațiele sexuale pe care le găsim la Levitic 20: 11-23

11 Dacă un om se culcă cu nevasta tatălui său, şi descopere astfel goliciunea tatălui său, omul acela şi femeia aceea să fie pedepsiţi cu moartea; sîngele lor să cadă asupra lor.
12 Dacă un om se culcă cu noru-sa, amîndoi să fie pedepsiţi cu moartea; au făcut o amestecătură de sînge: sîngele lor să cadă asupra lor.
13 Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amîndoi au făcut un lucru scîrbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sîngele lor să cadă asupra lor.
14 Dacă un om ia de nevastă pe fată şi pe mama ei, este o nelegiuire: să-i ardă în foc, pe el şi pe ele, ca nelegiuirea aceasta să nu fie în mijlocul vostru.
15 Dacă un om se culcă cu o vită, să fie pedepsit cu moartea; şi vita s’o omorîţi.
16 Dacă o femeie se apropie de o vită, ca să curvească cu ea, să ucizi şi pe femeie şi pe vită; să fie omorîte: sîngele lor să cadă asupra lor.
17 Dacă un om ia pe soru-sa, fata tatălui său sau fata mamei lui, dacă îi vede goliciunea ei şi ea îi vede pe a lui, este o mişelie; să fie nimiciţi subt ochii copiilor poporului lor; el a descoperit goliciunea sorei lui, îşi va lua pedeapsa pentru păcatul lui.
18 Dacă un om se culcă cu o femeie care este la sorocul femeilor, şi-i descopere goliciunea, dacă-i descopere scurgerea, şi ea îşi descopere scurgerea sîngelui ei, amîndoi să fie nimiciţi din mijlocul poporului lor.
19 Să nu descoperi goliciunea sorei mamei tale, nici a sorei tatălui tău, căci înseamnă să descoperi pe ruda ta de aproape: amîndoi aceştia îşi vor lua pedeapsa păcatului.
20 Dacă un om se culcă cu mătuşă-sa, a descoperit goliciunea unchiului său; îşi vor lua pedeapsa păcatului lor: vor muri fără copii.
21 Dacă un om ia pe nevasta fratelui său, este o necurăţie; a descoperit goliciunea fratelui său: nu vor avea copii.
22 Să păziţi toate legile Mele şi toate poruncile Mele, şi să le împliniţi, pentruca ţara în care vă duc să vă aşez, să nu vă verse din gura ei.
23 Să nu trăiţi după obiceiurile neamurilor, pe cari le voi izgoni dinaintea voastră; căci ele au făcut toate aceste lucruri, şi Mi-este scîrbă de ele.

Am ales că pun aceste versete ca să vezi cît sunt de grave aceste păcate, ceea ce iese în afara poruncilor lui Dumnezeu este o scîrbă și o urîciune.

Scumpul meu cititor, Cuvîntul lui Dumnezeu este actual și astăzi principiele Lui nu se schimbă după provocările lumii acesteia, te îndem atunci ca să te cercetezi și să vezi care este atitudinea ta față de ceea ce a creat Dumnezeu să fie frumos.

Relațiele intime au fost create de Dumnezeu pentru soț și soție și este ceva frumos în cadrul căsătoriei dar în afăra ei este un păcat și o scîrbă în fața Celui ce le-a creat.

Anunțuri

§ 3 Responses to Unirea celor doi

  • Sveta spune:

    Foarte buna informatie, fie ca fiecare sa inteleaga ca intr-adevar relatiile sexuale au fost facute sa fie doar in cadrul casatoriei si nicidecum in alta parte.

  • Erik Brewer spune:

    Un articol foarte bun, mersi mult. Dzeu vorbeste clar la subiectul acesta dar din cauza ca majoritatea oamenilor habar n-au despre ceea ce este scris in Biblia, au multe pareri gresite despre un lucru frumos dat noua de Dzeu.

  • LoryShe* spune:

    natashyka, tare maladeatza eshti :)))) am vazut o creshtere mare in scrierea articolilor. bafta! binecuvantari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Unirea celor doi at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: