Problema bulimiei

Decembrie 12, 2009 § Lasă un comentariu

Bulemia este o tulburare psihică ale cărei victime mănîncă exagereat de mult cu scopul de a-și potoli neliniștea și foamea, după care își produc vomă, abuzează laxative sau fac exerciții fizice în exces pentru a nu se îngrășa.

Cauzele bulimiei

Din multe multitudinea de factori care îl pot determina pe un adelescent să ajung bulimic fac parte și următirii:

Infecția socio-culturală

Victimele acestui factor adesea sunt adolescenții care sunt foate tare influențați de o cultură care promovează frumusețea fizică, în special cea feminină care este atît de acentuată și „apreciată”.

Imagine neadecvată despre sine

Tineri adesea sunt foarte preocupați de modul cum arată, se îngrijorează de felul cum le stă părul, de îngățișare, de hainele pe care le îmbracă și de greutatea pe care o au. Orice imperfecțiune, indiferent cît de mică ar fi, dobîndește o importanță uriaș în ochii unui adolescent, iar orice critică la adresa îngățisării sale va rămîne probabil înscris pentru totdeauna în imaginea pe care o are despre sine.

Perfecționism
Adesea tulburarea de alimentație este însoțită de gîndul de a fi perfect, în cele mai multe cazuri bulemicii sunt atacați de familie într-un mediu cu mari așteptări, acest perfecționism poate duce la exagerări în legătură cu greutatea și înfățișarea.

Efectele fizice a bulemiei

Spre deosebire de anorexie care poate fi adesea recunoscută prin faptul că victima slăbește, bulemia nu se manifestă imediat. Prin efectele fizice ale bulemiei se numără:
Anemia– reducerea numărului de celule roșii în sînge sau scăderea numărului de celule albe din sînge.
Hipoglicemia- o persoană care suferă de tulburări de alimentație poate avea un nivel scăzut de zahăr din sînge. În consecință corpul cere mai mult zahăr. Hipoglicemia se poate manifesta prin oboseală și senzații de anixietate, amețeli dureri de cap.
Diafuncții și blocaje renale- pe măsură ce scade în greutate atinge un prag extrem, apare riscul blocării rinichilor din cauză că aceștia înpreună cu alte organe, sunt privați de proteine și de vitamile vitale.
Alte pericole- alte pericole puse pe seama bulemiei sunt ulcerul, tulburările de stomac și de intestine, precum și iritarea gurii și a gîtului. Vomitatea de regulă poate dăuna metabolismului și poate afecta ritmul cardiac, esofagul se poate perfora, iar bulemicul poate sîngera pînă la moarte

Noi am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, El ne creat perfecți așa cum suntem. Cineva mai suplu sau mai gras, înalt sau scunt, toți suntem speciali în ochii lui Dumnezeu.

Trupurile noastre sunt Templele Duhului Sfînt, iar Biblia ne poruncește să-L slăvit pe Dumnezeu cu trupurile noastre prin ceea ce facem cu ele și prin felul în care le îngrijim. Bulemia este o formă de a abuza de propria persoan și de aceea este o încălcare a voii lui Dumnezeu.

Dar există o soluție pentru a ieși din acest impas și anume de-a apela la Medicul Suprem adică la Dumnezeu care poate lega toate rănile. Bulemicii au nevoie de mîngîiere și de sprijin pentru a birui tulburarea care amenință să devină un pericol pentru viața lor.

Dumnezeu este Dumnezeu oricării mîngîieri (2 Corinteni 7:6), și poate veni în ajutorul tău, ceea ce trebuie să faci este să mergi cu sinceritate în fața lui și să te pocăiești de această atitudine, atunci Dumnezeu cu siguranță nu va zăbovi să îți răspundă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Problema bulimiei at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: