Alegerile tinereții

Decembrie 21, 2009 § 2 comentarii


Tinereţea, sau adolescenţa cum o numim mai nou, este cea mai grea perioadă a vieţii: este perioada alegerilor.

Chiar dacă de multe ori tânărul nu conştientizează suficient cât de importante sunt alegerile făcute acum, unele dintre ele îl vor urma tot restul vieţii. Îşi va alege drumul în viaţă şi şcoala pe care să o urmeze, apoi locul de muncă, partenerul de viaţă. Dar cea mai importantă alegere din viaţa unui tânăr este alegerea lui Dumnezeu.

De multe ori adolescentul visează să îşi clădească o carieră frumoasă, să se realizeze material şi să îşi întemeieze o familie pe dragoste. Dar viaţa nu e atât de simplă cum se vede prin ochii neîncercaţi ai adolescentului. De multe ori, ca să obţii ceva, eşti pus să faci compromisuri.

De aceea am spus şi repet că alegerea cea mai importantă a acestei vârste este alegerea lui Dumnezeu. Numai El este în stare să te îndrume prin viaţă şi să alegi întotdeauna ce e ma bine pentru tine. Iar acest lucru este posibil doar dacă alegi să Îl urmezi pe Dumnezeu, chiar şi atunci când va fi greu, şi să mergi în viaţă după principiile Lui, fără să faci compromisuri.

Dacă vrei să ajungi un om de succes sau bogat, nu alege niciodată să minţi, să înşeli.

Cel mai grav lucru pe care l-am văzut în perioada în care trăim este acela că tot mai mulţi tineri aleg partenerul de căsnicie după alte principii decât dragostea, iar alţii acceptă să fie aleşi în acest mod. Sunt tot mai mulţi tineri care aleg obţinerea confortului în viaţă, căsătorindu-se cu cel sau cea care îi poate oferi aceasta. Apoi urmează o viaţă de familie fără dragoste iar copiii care apar în acest tip de familie sunt cei mai nevinovaţi dar şi cei mai nefericiţi.

Vreau să le spun tinerilor care vor să obţină totul uşor şi repede că mai bine se apropie de Domnul şi aşteaptă vremea fiecărui lucru în viaţa lor, decât să regrete mai târziu, dar să nu mai poată schimba nimic sau schimbarea să coste prea mult. O schimbare târzie poate distruge multe vieţi şi chiar propria ta viaţă.

Cereţi Domnului înţelepciune şi rugaţi-vă pentru pricepere, pentru că doar El vă poate feri de cursa diavolului.

Foto: http://www.fabricadetablouri.ro

Anunțuri

§ 2 Responses to Alegerile tinereții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Alegerile tinereții at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: