Numele Domnului are putere!

Ianuarie 15, 2010 § Lasă un comentariu

Un sunet îndepărtat și înfundat îi întrerupse visarea liniștită care îl cuprinsese în timp ce se plimba prin luncă. Lătratul ascuțit al unui cîine aproape că îi irită, parcă îi zgîria la urechi în acel cadru liniștit.

În timp ce lătratul creștea în intensitate, el cercetă împrejurimile cu privirea în căutarea vinovatului. Acum înțelese, rezemîndu-se de un stîlp al gardului, bărbatul privi cu compasiune puiul de căprioară ce traversa în goană pășunea ce îi despărțea. Puiu alerga direct spre el, bărbatul rămase nemișcat, nevrînd să mai adauge frica de om la frustrarea anumalului.

În timp ce puiul speriat înainta în salturi spre el, mișcările lui erau tot mai nesigure, alergarea îl sleise de puteri, cu ochii măriți de spaimă, confuz, extenuat, gîfîind nebunește, puiul de căprioară privi în jurul lui și îl descoperi imediat pe bărbatul care stătea lîngă gard. Privi în urmă pentru o clipă spre cîinele care se apropia cu toată viteza, apoi văzînd pășunea ce se întindeau înaintea lui, se întoarse slăbit și înaintă împleticindu-se direct spre om.Se apropie de el fără teamă și își îngropă capul în pîntecele lui. Compasiunea inundă inima omului și îi umplu ochii în lacrimi, puiu de căprioară își găsise un protector.

Dar noi la cine alergăm în vreme de nevoie? La cine alergăm cînd suntem urmăriți de grijă, frică și nesiguranță? La cine căutăm ajutor cînd puterile ne părăsesc? Întrebăm mai întîi pe cei din jurul nostru crezînd că Dumnezeu este prea departe ca să ne ajute sau pentru faptul că Dumnezeu este nevăzut și ne este greu să credem ceea ce nu se vede?

Unii se bizuiesc pe carele lor, alții pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru. Psalmul 20:7

În Vechiul Testament carele și caii erau fie mijloace de luptă, fie mijloace de scăoare den calea primejdiilor. Astăzi oameniise încred tot în mijloace vizibile de scăpare sau de apărare, achiar dacă le dau nume diferite. Se pune totuși întrebarea: sunt mijloace moderne mai eficiente ca cele din trecut ca să numai fie nevoie să alergi la ajutorul Domnului? Nicidecum!

În Proverbe 21:31 ni se spune: Calul este pregătit pentru ziua bătăliei, dar bituința este a Domnului.

Problema este că cei mai mulți dintre noi nu cunosc cu adevărat pe Dumnezeu. Ce înseamnă expresia: “noi ne bizuim pe Numele Domnului”- înseamnă a avea încredere în cineva sau a te întemeia, a te sprijini pe ceva sau pe cineva. Deci a te bizui pe Domnul înseamnă a avea încredere în Numele Lui.

În timpurile biblice, numele unei persoane reprezintă caracterul ei, tot astfel, Numele lui Dumnezeu reprezintă caracterul Lui, însușirile Lui, natura Lui. În ziua necazului sau în vreme de novoie, trebuie să alergăm la Dumnezeu nostru, să ne punem încrederea în El, deaceea El spune:

Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu mă vei proslăvi! Psalmul 50:15

Aleargă la Creatorul și Apărătotul tău și niciodată nu vei fi dezamăgit ci mai mult vei primi pace și dragoste de la Acela care te așteaptă și cel mai important te cunoaște pe nume!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Numele Domnului are putere! at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: