Rugăciunea ajută

Martie 13, 2010 § Lasă un comentariu


Un misionar, care vestea Evanghelia în peninsula Labrador în nordul Americii, a fost învitat de către niște cunoscuți la masă în timpul unui concediu în patria sa. Aceștia la întrebat despre lucrarea lui.

În mod deosebit, copii ascultau curioși când misiorarul istorisea întâmplările lui în țara aceea îndepărtată. Harry, cel mai mic dintre copii, nu se sătura să-l audă vorbind. Când vizitatorul s-a despărțit de cunoscuții lui, i-a rugat să-și aducă aminte în rugăciunile lor de el și de lucrarea lui din Labrador.

Mucuțul Harry și-a propus să se roage în mod deosebit pentru misionarul Thomas, care era expus la multe pericole din cauza urșilor polari. Când micuțul se ruga cu mama lui, întotdeauna spunea la sfârșit: Doamne Isuse, binecuvântează-l pe misionarul Thomas și ai grijă de el, ca să nu-i facă niciun rău urșii polari.

După aproape un an, tatăl lui Harry a scris misionarului o scrisoare. În această scrisoare a amintit, printre altele, faptul că micul Harry se roagă pentru el, ca să fie păzit de urșii polari. Harry dorea să știe tare mult, dacă misionarul a întâlnit deja un urs polar. După un timp veni o scrisoare din Labrabor.

Misionarul mulțumea micului său prieten pentru rugăciunile sale. În scrisoarea sa, misionarul făcea mențiunea că încă nu a întâlnit urși polari, dar Harry să se roage mai departe pentru ocrotirea lui.

Nu trecu prea mult timp și misionarul avu pe inimă să viziteze o colonie aflată spre interiorul țării, unde dorea să vestească Evanghelia. Misionarul luă cu el doi eschimoși și plecară cu o barcă. Când au ajuns într-o zonă îngustă, după un bloc înalt de gheață, la numai câțiva metri de ei, au văzut un urs mare pola. ,, Să ne întoarcem imediat! ,, strigară eschimoșii.

Misionarul stătu o clipă pe gânduri. Vedea într-adevăr pericolul, dar își amint că micul său prieten se roage în fieacare zi, ca el să fei păzit de urșii polari. ,, Vâslim mai departe! ,, hotărâ misionarul. Ca la o poruncă, ursul polar se întoarse și părăsi încet acel loc. În aceeași zi, misionarul a scris o scrisoare lungă lui Harry. Misionarul l-a rugat pe micul sau prieten să se roage și mai departe.

Rugăciunea ajută! Deaceea suntem îndemnați în Romani 4:6-7

6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.
7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gîndurile în Hristos Isus.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Rugăciunea ajută at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: