Cum sărbătorim Paștele?

Martie 26, 2010 § 1 comentariu


Paștele este sărbătoarea Luminii, este o sărbătoare creștină care comemorează Învierea Domnului Isus Hristos. Învierea Domnului are o semnificație profundă și anume că prin Învierea Sa, Domnul Isus a biruit puterea morții și a Înviat la Viață Veșnică.

În mod normal această sărbătoare ca și cea a Crăciunului trebuie să ne aducă aminte despre minunata jertfă a Domnului Isus pentru noi, care nu am meritat-o. Însă în ultimul timp spiritul acestor sărbători șe-a pierdul din farmec, transformânduse într-un motiv de pertrecere și cu părere de rău pentru cei mai mulți un motiv dea mai închina câteva păhărele în plus.

Dacă ne oprim puțin să privim înapoi și să vedem ce bucurie a fost pentru ucenici, când iubitul lor Învățător, pe care îl credeau mort în mormânt, a apărut și le-a arătat semnele cuielor în mânile și picioarele Lui.

Recunoscându-L, Maria a spus plină de încântare: „Rabuni”, închinându-se în fața Lui. Toma i-a spus cu adorare: ”Domnul meu și Dumnezeul meu”.

Aceste sunt doar câteva mărturii care arată cât de dorit era Hristos în inimile primelor ucenici. Învierea din morți a lui Hristos a adus o nădejde care nu înșeală, la fel cum a fost și promisiunea Sa la Cină cea de taină, înainte de a fi prins și supus la chinuri groaznice și moarte.

În schimb astăzi vedem cum această minunată sărbătoare se transformă într-o petrecere a pântecelui prin abuz de mâncare şi băutură împreună cu distracţii, căci ispititorul ştie să distragă oamenii de la adevărata semnificaţie a sărbătorii.

Oare se mai gândesc oamenii care sărbătoresc Paștele, că Hristos Înviat va veni odată ca Judecător? Va veni ziua în care fiecare om, care nu Îl cunoaște ca Salvator, va fi judecat de El. Mântuirea este personală. Isus n-a murit pentru a salva societatea omenească, ci pentru a salva păcătoșii.

Isus a venit ca om pe acest pământ, pentru a lua pe cruce locul nostru și pentru a purta pedeapsa pentru vina noastră.

Acum haideți să ne gândim cum sărbătorim noi Paștele? Ce semnifică pentru tine această sărbătoare? Care sunt sentimentele care le trăiești în inimă în timpul acestei sărbători?

Domnul Isus a murit și a Înviat pentru Tine! Ca tu astăzi să trăiești liber, slobob față de păcat și înpăcat cu Dumnezeu!

Ce alegi tu astăzi, viața sau moartea? Să crezi în jertfa Domnului Isus este viață, să trăiești în continuare în păcat este moarte.

Anunțuri

§ One Response to Cum sărbătorim Paștele?

  • jasson spune:

    Ai scris frumos insa vreau sa te corectez un pic si pentru asta iti dau si argumente cu texte din biblie.Ortodocsii din care fac si eu parte la paste sarbatorim invierea,e bine?Da este ok ,insa textele biblice spun altceva.Apostolul Pavel a menţionat că “oridecâteori mâncaţi din pâinea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, până va veni El” (11:26),Corinteni 11.25-26. Aceasta stabileşte limita de timp în ceea ce priveşte această celebrare – până la venirea Domnului. Iată cum învăţăm modul cum Domnul Iisus Hristos a utilizat două dintre cele mai fragile lucruri ca simbol pentru trupul şi sângele Său, în vederea celebrării morţii Sale.
    Deci noi trebuie sa sarbatorim moartea sa nicidecum invierea sa.Asta nu spun eu ci sunt cuvintele lui Isus.Noi oamenii trebuie sa citim sa aflam adevarul,adevarul care ne va salva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Cum sărbătorim Paștele? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: