1 Aprilie sau ziua minciunii

Aprilie 1, 2010 § 1 comentariu


Originea zilei de 1 aprilie este neclară. În multe culturi precreştine, ziua de 1 aprilie era celebrată ca prima zi de vară şi marca începutul sezonului de însămânţări de primăvară. Un “prost de aprilie” era cel care făcea aceste lucrări mai devreme.

O altă teorie este că această dată era prima zi din an în Franţa. Când regele Carol al IX-lea a mutat-o la 1 ianuarie, cei care s-au opus inovaţiei au fost tachinaţi de ceilalţi cu porecla de „proşti de aprilie”.

Un ziar englez din 13 aprilie 1789 scria că ziua de 1 aprilie are legătură cu trimiterea corbului de către personajul Biblic Noe, înainte ca apele să se fi retras. Noe ar fi făcut acest lucru în prima zi a acelei luni din calendarul iudaic ce corespundea lunii aprilie.

-Bună ziua, domnule Popescu! Mă bucur că vă întâlnesc. Cum vă mai merge? Arătaţi foarte bine, zise Ionescu, cu toate că era convins cât de rău arăta vecinul.
-Mulţumesc, îmi merge perfect, răspunse Popescu, care se simţea cam rău.

„Ce câştigă cei ce mint?“ se întreba filozoful grec Aristotel, și tot el răspundea: „Că nu sunt crezuţi când spun adevărul.“

De 1 aprilie sa făcut un obicei dea spune minciuni, mă întreb: Dece a avut lumea nevoie de o zi specială de a spune minciuni dacă minciuna pentru cei mai mulți a devenit ceva normal și este practicată în fiecare zi fără mustrare de conștiință sau bun simț.

Se spune că minciuna este o scuză în diferite situaţii. Am ajuns așa zile, încât trebuie să constatăm că minciuna are de multe ori în ochii celor mulţi o putere mai mare şi mai convingătoare decât adevărul.

Dar la Dumnezeu nu există minciuni scuzabile; minciuna rămâne minciună, iar fiecare minciună este un păcat. Chiar dacă cineva consideră minciuna un păcat mai mic, e tot păcat. Sărbătorind această sărbătoare sau altfel spus să obișnuim să mințim în această zi, nu face alt ceva decât să ne obișnuim cu ea să s-o practimă ca fiind ceva normal.

Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Ioan 8:44

Să nu ne lăsăm amăgiți de minciunile ispititorului ci să căutăm să trăim frumos fără minciună pentrucă:

Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții”

Să ne apropiem de sărbătoare Paștelui cu inima curată și frântă înainte lui Dumnezeu.

Poza: ramazzotty.wordpress.com

Anunțuri

§ One Response to 1 Aprilie sau ziua minciunii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 1 Aprilie sau ziua minciunii at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: