Dece a murit și înviat Isus Hristos?

Aprilie 2, 2010 § 4 comentarii

inviere

„Dar acum, Hristos a înviat din morți, pârga celor adormiți. 1 Corinteni 15:20”

Moartea şi învierea Domnului Isus Hristos sunt de cea mai mare importanţă pentru credinţa creştină. Dacă Hristos nu a murit şi nu a înviat, atunci totul ar fi în zadar.

Dar în schimb El a murit şi a înviat și acest fapt permite creştinul să aibă parte de cea mai minunată experiență – pentrucă se împlinește Scriptura și asta ne dovedește că Dumnezeu nu este mit.

Dece a trebuit Isus Hristos să moară pentru noi?

Cred că fiecare din noi șe-a pus această întrebare măcar o singură dată în viață, nuștiu câți au primit răspuns la ea, dar fiind creștini trebuie să realizăm cu toții dece a fost nevoie ca Domnul Isus să moară.

Motivul major a fost că omenirea era încărcată de păcat și nici o jertfă adusă înaintea lui Dumnezeu nu putea să îndreptățească păcătosul înaintea Sa. Deaceea Dumnezeu în suveranitatea Sa a hotărât să trimită pe singurul Său Fiu ca să moară pentru oricine crede.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16

Dumnezeu a hotărât că răsplata pentru păcat este moartea. În Vechiul Testament, Dumnezeu a dat o lege evreilor, oridecâteori păcătuiau ei trebuiau să aducă pentru iertarea păcatelor lor un miel, care murea în locul lor, se considera că păcatul omului trecea asupra mielului, care era omorât.

Şi, după Lege, aproape totul este curăţat cu sânge; şi fără vărsare de sânge nu este iertare. Evrei 9:22

Odată cu venirea Domnului Isus, păcatele noastre au trecut asupra Lui, El a fost sacrificat pentru tine și mine. Moartea Domnului Isus nu este fără semnificație prin ea tu ai acum viață!

De ce a înviat Domnul Isus din morți?

Domnul Isus a înviat din morți ca să dovedească că este singurlui Fiul a lui Dumnezeu. În epistola către Romani găsim scris:

Ea (Evanghelia) priveşte pe Fiul Său, născut din sămânţa lui David, în ce priveşte trupul, iar în ce priveşte duhul sfinţeniei, dovedit cu putere că este Fiul lui Dumnezeu, prin învierea morţilor… (Romani 1:3-4)

Învierea din morți a fost o dovadă a Divinității Domnului Isus, El nu a mințit când a spus că este deopotrivă cu Tatăl Său. Nici Muhamend, nici Buda sau alt cineva nu a învins moartea cum a făcut-o Domnul Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu, ei au murit dar El este viu în veci!

Nimic nu e mai minunat decât aceasta! Domnul Isus a înviat, arătând că moartea nu are ultimul cuvânt. Şi toţi cei ce cred în El vor învia şi ei, ca să fie totdeauna cu Cel în care au crezut.

Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi. (Romani 8:11)

Dar este şi reversul medaliei. Toţi cei care nu au crezut în El vor învia şi ei, dar pentru a fi totdeauna despărţiţi de El, în pedeapsa veşnică.

Apropiindu-ne de sărbătoare sfâmtă a Paștelui, să ne cercetăm inimele și să ne întrebăm: Ce semnifică pentru mine acest Paște ? Mâncare și băutură, sau ceva mai mult?

Atunci când ești salutat cu Hristos a Înviat? Care este răspunsul tău? Crezi cu adevărat că Hristos a Înviat și în inima ta, sau tot amâni spunând că încă nu este timpul?

Dumnezeu nu a amânat răscumpărarea ta, gândește-te ce înseamnă aceasta pentru tine?

Anunțuri

§ 4 Responses to Dece a murit și înviat Isus Hristos?

 • Ala spune:

  Foarte bune ginduri si intrebarea la fel.

 • Natalia spune:

  Mulțumes, ar fi bine ca fiecare din noi să se cerceteze în acestă sărbătoare, multe binecuvântări!

 • Natalia Dudas spune:

  Domnul Isus a murit si a inviat,pentruca sa ne scoata din blestem. El sa facut blestem ca noi sa putem fi impacati cu Dumnezeu! Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava Lui Dumnezeu. Nu este nici un om neprihanit. Gandindu-ma la majoritatea crestinilor din Romania nu vb de alta tara cu siguranta la fel.Adica vreau sa spun ca oameni au ajuns atat de orbi ca si Poporul lui Israel in pustie,dupa ce Dumnezeu lea scapat din robia Egiptenilor,si apoi le-a dat mana cereasca in pustie si a facut atatea minuni,ei s-au razvratit si nu a mai asteptat sa coboare Moise de pe munte cu cea ce avea sa le spuna din partea Lui Dumnezeu ci si-au facut un Idol un vitel de aur. Tot asa si Roamani nostri si-au indreptat priviriile spre inchipuiri inchinandu-se la icoane,la moaste,traditi etc. Hooo cum intarata ”asa zisi crestini traditionali pe Domnul la manie! Hristos a fost impartit! Pavel spune: Vreau sa spun ca fiecaren din voi zice:”eu sant al lui Pavel!”-”Si eu sunt al lui Apolo!”Si eu al lui Chifa!” Si Eu al Lui Hristos!” – Hristos a fost impartit? Pavel a fost rastignit pentru voi?sau in numele lui Pavel ati fost botezati? trezitiva pana nu va fi prea traziu! Hristos este totul sau nimica!!!

 • cristian spune:

  dumnezeu sa ne dea putere sa mergem mai departe aleluia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Dece a murit și înviat Isus Hristos? at Tu poţi schimba lumea.

meta