9 feluri în care poți transforma înfrângerea într-o reușită!

Aprilie 9, 2010 § Lasă un comentariu

Winston Churchill spunea că “succesul înseamnă să mergi din înfrângere în înfrângere fără să îţi pierzi entuziasmul”.
Între înfrângere şi succes există o legătură foarte apropiată.

Îţi mai aminteşti momentele în care te-ai simţit înfrânt? Clipele în care ai fost convins că există o conspiraţie împotrivă succesului tău? Sunt şanse mari să ţii minte fiecare moment.

Înfrângerile fac parte din viaţă tuturor oamenilor. Ceea ce îi deosebeşte pe cei care au succes de ceilalţi este atitudinea în faţă momentelor grele!

Nu e o opţiune înfrângerea? Ba bine că nu!
Cei mai mulţi dintre noi am căpătat, chiar dacă nu ne-a fost caracteristic întotdeauna, un simţ exacerbat al competiţiei. Am fost învăţaţi că cel mai important lucru este să fim cei mai buni şi aşteptările pe care le avem de la noi sunt extrem de mari.

Din înfrângeri înveţi mult mai mult decât din momentele de succes. Acele momente în care nimic nu pare să meargă sunt clipele în care analizăm tot ce s-a întâmplat şi greşelile pe care le-am făcut şi care ne-au dus în această situaţie (pentru că, oricât am vrea să negam, cel puţin o greşeală ne-a adus înfrângerea). Nu te teme de înfrângeri: sunt cel mai bun fel de a-ţi da seamă de paşii pe care trebuie să-i faci în viitor.

Imperfect -€“ începutul cu cea mai mare şansă de succes!

“Cum ai reuşit?” Asta e întrebarea pe care o auzi cel mai des atunci când ai succes sau atunci când ai reuşit să faci ceva frumos pentru viaţă ta, indiferent că e vorba de felul în care ai reuşit să slăbeşti trei kilograme, de un loc de muncă mai bine plătit sau de cartofii gratinaţi care îţi reuşesc de minune. Şi, după ce dai explicaţiile fireşti, rămâne întrebarea – uneori rostită, alteori nu – “şi nu există niciun secret?”.

Imperfecţiunea este unul dintre secrete: cine s-ar putea gândi că faţă care a slăbit trei kilograme a mâncat o felie de tort cu ciocolată într-o după-amiază pentru că murea de poftă, cine a numărat interviurile nereuşite la care a mers cel care şi-a găsit locul de muncă mai bine plătit şi cartofii aproape carbonizaţi de la primele încercări în bucătărie?

Doar dacă nu încerci în continuare nu vei avea succes! Perseverenţă este unul dintre lucrurile care ne ajută să trecem peste înfrângeri şi micul secret care transformă înfrângerile în reuşite!

Puţin mai departe de ţelul tău!

Fiecare înfrângere este, dacă stai să te gândeşti, un mic pas care te aduce mai aproape de ţelul tău, aşa cum spunea şi Thomas Edison. Totul este să înţelegi că nu ar trebui să te dai bătut de la prima încercare!

Trebuie să încerci o data, şi încă o data, până când reuşeşti. Să înveţi că nu trebuie să accepţi înfrângerea uşor şi să fii a€“daca îţi doreşti un lucru cu adevărat şi dacă nu întreci limitele- cel pe care lumea îl da afară pe uşă şi intră înapoi pe geam! După o înfrângere trebuie să încerci şi a două zi!

Iar această metodă va da rezultate în cazul în care tu crezi că ceea ce îţi doreşti sau ceea ce ceri este cu adevărat important şi că rezultatul final -succesul- merită întotdeauna!

Cum reacţionezi la răsturnările de situaţie?

Donald Trump – un om care a cunoscut falimentul nu doar o dată, ci de două ori – spunea, într-una din cărţile sale că “ceea ce îi separă pe învingători de învinşi este felul în care reacţionează la fiecare întorsătură de situaţie.”

Nu trebuie să îţi închipui că planurile tale vor rămâne mereu aceleaşi, de când îţi propui un ţel şi până îl atingi. Din păcate pentru cei care nu sunt adepţii lor, schimbările sunt constante şi, foarte important, ceea ce poate i-a făcut pe unii să reuşească s-ar putea să nu îi ajute pe alţii. Aşa că adaptează-ţi planurile mereu! Felul pozitiv în care reacţionezi la schimbări şi cauţi rapid alte soluţii e unul dintre atu-urile învingătorilor!

Aminteşte-ţi ţelul!

Cel mai bun fel de a te motiva şi de a reuşi să treci peste înfrângeri este să te gândeşti mereu la ţelul tău! Fiecare pas nu îţi va părea la fel de chinuitor sau de greu atunci când păstrezi în minte faptul că tu ai un scop şi că îţi doreşti un anumit lucru foarte tare!

Care e imaginea de ansamblu?

În afară de cazul în care deţii puteri paranormale şi poţi vedea viitorul, tu nu ai cum să ştii, în acest moment, că ceea ce consideri tu acum o înfrângere nu este, în realitate, o adevărată şansă!

Iar când te întrebi “de ce mi se întâmplă mie toate ghinioanele”, ai nevoie de exemplele celor care s-au aflat în situaţii asemănătoare cu a ta şi care au reuşit să învingă!

Ai pierdut în trecut? Nu contează. Tot tu vei câştiga în viitor!

Nu are nicio importanță dacă ai pierdut în unele domenii în trecut. Asta, dacă ai citit cu atenţie punctele de mai sus, nu poate decât să te predispună la succes şi să te facă să poţi ocoli eventualele greşeli!

Oamenii pozitivi câştigă mereu!

Ţi-ar putea părea un clişeu, dar oamenii pozitivi sunt cei care sunt capabili să vadă oportunităţile şi ocaziile ivite în cele mai negre momente!

Retragerea e, uneori, utilă succesului!

Ai putea crede că cel mai ruşinos lucru este să te retragi imediat după o înfrângere. Ei bine, din contra… retragerea s-ar putea dovedi momentul de răgaz care îţi da posibilitatea de a vedea limpede situaţia şi de a reveni cu cele mai mari şanse către succes! E important să ştii să abandonezi o cale greşită la timpul potrivit!

Sursa: http://www.stiricrestine.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 9 feluri în care poți transforma înfrângerea într-o reușită! at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: