Cum să te rogi neincetat. Partea 2

Aprilie 13, 2010 § 3 comentarii

rugaciune
În acest articol vreu să vă propun câteva metode de rugăciune.

 • 1. „De-a lungul zilei, să ne amintim de Dumnezeu, adica „să-L păstram pe Dumnezeu în cunoştinţa” (Romani 1:28). Puterea a ceea ce spunem, nu e în teorie, ci ca întotdeauna în practică. Recunoaște că dacă ne amintim că Dumnezeu există, atunci în timpul zilei vom simți prezența Lui in noi. După toate, noi ştim că El nu este „undeva, în general,” acolo, ci se află chiar în noi.

  2. În timpul zilei, să vorbiți cât mai mult posibil cu oameni despre Dumnezeu. Aceasta foarte mult vă va ajuta sa pastrați prezenta Lui Dumnezeu în voi şi să nu pierdeti duhul de rugăciune (2 Tim. 4:2).

  3. În cazul în care este posibil, evitați orice vă poate lua această atmosferă de rugaciune (Tit 3:9). De exemplu, dacă o zi întreagă vă uitați la televizor, dupa aceea deloc nu doriți sa va mai rugați, în interior simţi un gol, pentru că atmosfera de rugăciune a dispărut. Dar atunci când aceasta atmosferă este în tine, atunci ești gata să te rogi, fără ca să faci vreun efort. Atmosferă de rugăciunea se duce nu numai din cauza TV, dar de asemenea și din cauza a unor vorbe goale, a unor ziare sau reviste citite, a ascultării radio încontinuu.

  4.Fiecare timp liber folosește-l pentru rugaciune (1 Tes. 5:17; Ps. 119:97). După cum am menţionat deja, nu puteți vorbi cu Dumnezeu, fără să vă opriți. Avem un serviciu, alte responsabilități. Nu ne putem ruga întotdeauna şi peste tot, însă putem umple fiecare moment vorbind cu Dumnezeu. Prin urmare, ar trebui să folosim orice posibilitate de a vorbi cu El. Trebuie să va obişnuiți să stați în atmosfera lui Dumnezeu şi nu numai s-o păstrati, ci şi sa creşteti in ea.

  5. Tot ce faceți, faceți ca pentru Domnul (Coloseni 3:23). Rugăciunea presupune o anumită atitudine a inimii, atunci când petreci timpul cu Dumnezeu. De exemplu, să gatiți mincarea, să spalăți, să mincați și în acelaşi timp să vorbiți cu El: „Doamne, eu fac toate acestea pentru Tine!” La începutul oricaru-i lucru, spune în inima ta că o faci pentru Domnul, dedică Lui această ocupaţie – şi inima ta se va ridica în poziţia corectă, motivul principal care va fi – slujire pentru Dumnezeu.

  6.Învățați-vă să transforma-ți gândurile obişnuite în rugăciune (1 Tes. 5:17). Fiecare om se gândește la ceva. Noi nu putem să nu avem nici un gând, precum şi întreaga noastra zi este condusă de un oarecare dialog.Pe de o parte, gândurile noastre ne distrag pe noi: deoarece noi suntem obișnuiți să vorbim cu noi insuși, și deci aici avem nevoie să ne redirectionăm şi să începem să vorbim cu Dumnezeu. De exemplu, într-un magazin nu te poți ruga, pentru că mintea ta este ocupată cu alte lucruri. Dar dacă Dumnezeu a spus: „Rugaţi-vă neîncetat” – atunci şi acest timp poate fi transformat în rugăciune. Cum? Pur şi simplu, în loc de a vorbi cu sine insuși în mintea ta, spune aceste cuvinte lui Dumnezeu. Când intri în magazin, stai şi te întrebai: „Şi oare de care ketchup sa i-au eu?” – Pune-I întrebarea acesta lui Dumnezeu: „Doamne, de care ketchup sa i-au? Aici as face o corecţie: acesta nu înseamnă că de fiecare dată când doriţi să primiţi raspunsuri de la Dumnezeu, ce fel de ketchup El vrea ca tu să cumperi astăzi, şi de fiecare dată am cere permisiunea lui Dumnezeu pentru a face un lucru sau altul. Există situaţii în care oamenii devin „prea spirituali.” Acest lucru este greşit! Decizia va fi luată de tine însuţi. Dumnezeu nu te va controla ce ketchup vei mânca sau de care cravată vei purta. Noi nu suntem marionete! Domnul ne poate da o idee bună, poate a ne ajuta să înţeleagem mai repede ceva, dar pentru noi este întotdeauna o alegere. Dacă acest lucru nu se aplică desigur faţă de păcat, atunci noi suntem liberi să alegem ceea ce ne place. Nimic nu se va schimba în ceea ce priveşte luarea deciziilor noastre. Dacă veţi face acest lucru neincetat, aceasta va deveni automat, şi tu nerealizind vei începe să ai un dialog intern cu Dumnezeu, şi nu cu tine însuşi. Şi acest lucru este normal: pentru că El locuieşte în noi. Dumnezeu să ne ajute în aceasta.

 • Autor: Dina Ciloci

  Anunțuri

  § 3 Responses to Cum să te rogi neincetat. Partea 2

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

  Conectare la %s

  What’s this?

  You are currently reading Cum să te rogi neincetat. Partea 2 at Tu poţi schimba lumea.

  meta

  %d blogeri au apreciat asta: