Aniversarea școlii de studiere a compiuterului ScripTeh-Info.

Aprilie 15, 2010 § Lasă un comentariu


La 11 aprilie 2010 școala de studiere a compiuterului ScripTeh-Info a sărbătorit aniversarea de cinci ani de activitate. Evenimentul sa desfășurat în cadrul serviuciului divin al Bisericii „Bunavestirea” din Chișinău.

La aniversare a fost prezentă întreaga echipă ScripTehInfo, atât membrii din sudul Moldovei Taraclia cât și membrii din Chișinău. În cadrul aniversării Artur Boicu profesor și învățător din cadrul școlii a prezentat istoricul lucrării care se face prin intermediul compiuterilor.

Şcoala de studiere compiutere ScripTehInfo a fost concepută ca şi viziune în 2003. Tot în 2003 a apărut primul curs WORD în baza Evangheliei după Ioan. Primul seminar a fost predat la Teleneşti în acelaşi an. În 2004 apare primul curs de tapare în limba română, Scripta.

La moment Şcoala de computere are elaborate 16 cursuri de predare a compiuterului, 4500 de elevi în 11 ţări şi 23 de localităţi din Republica Moldova.

În cadrul Institului de Studiu Biblic Inductiv “Precept Ministries” s-a deschis Facultatea de Tehnologii Informaţionale unde se pregătesc profesori pentru predarea valorilor Biblice prin intermediul compiuterului. Mai mult, cele 60 de Institute “Precept Ministries” din Eurasia solicită introducerea acestei Facultăţi şi în ţările lor.

Deasemenea a fost prezentată lucrare care se face prin intermediul compiuterului în Taraclia. Membrii echipei au prezentat mărturii extraordinare și anume cum Dumnezeu le dă înaintare prin această lucrare.

În carul aniversării a luat cuvântul și directorul școlii ScripTehInfo, Vasile Filat care a exprimat mulțumiri făță de implicarea fiecărui membru al echipei și a încurajat memrii la noi realizări. Deasemenea a menționat că compiuterul este o unealtă pe care fiecare creştin trebuie să o cunoască şi să o folosească pentru vestirea Evangheliei.

Spre sfârșit au fost prezentate obiectivele pentru următorii ani. Ca obiective principale au fost propuse:

    -Elaborarea a noi cursuri
    -Creștere echipei în competență și volum
    -Elaborarea cursurilor de predare din perspectiva biblică a lecțielor de informatică pentru clasele a V-XII-a
    -Răspândirea cursurilor în alte ţări unde există Institul Precept Ministries.

Alături de membrii echipei au fost și studenții care studiază și care au avut oportunitatea să studieze în cadrul școlii ScripTehInfo.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Aniversarea școlii de studiere a compiuterului ScripTeh-Info. at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: