Facebook-ul comunicare eficentă pentru unii, dar pentru alții???

Aprilie 17, 2010 § 3 comentarii

Rețeaua de socializare Facebook a fost lansată la 5 februarie 2004. La prima vedere rețeaua nu promitea multe, dar cu trecerea timpului a devenit una din cele mai populare rețele de socialiazare. În urmă cu o lună aceasta a dat lovitura ajung la 400 de milioane de utilizatori unici.
Facebook a atins o piatră de hotar în saptămâna încheiata pe 13 martie 2010, reușind să depășească Google în USA, devenind cel mai vizitat site.

Dougherty susține că Facebook a inregistrat astfel 7,07% din întregul trafic pe Internet din Statele Unite, în timp ce Google a adunat doar 7,03%.

Rezultatele arată o creștere de 185% a popularității rețelei sociale, care în luna martie a anului trecut avea doar 2% din traficul online din SUA, în timp ce Google se putea mândri cu 9% din Internetul american.

Potrivit declarațielor lui Mark Zuckenberg unul din fondatorii rețelei de socializare facebook.com, scopul aceste era de a uni mai mult oamenii în comunicare, de a înbunătăți viața oamenilor.

Eu personal folosesc această rețea de socializare, îmi place pentrucă oferă posibilități aproape unice de comunicare și îmi permite să moderez persoanele cu care doresc să comunic.

Pe lângă parte bună care o oferă facebook.com de a comunicare fără frontieră, acesta este și un pericol pentru majoritatea tinerilor care petrec ore în șir pe internet.

Recent în Marea Britanie o adolescentă a fost ucisă de un violator în serie, care a folosit rețeaua de socializare facebook.com pentru a face cunoștința cu ea. Violatorul a convins-o pe Ashleigh Hall de 17 ani, să se întâlnească cu el după care a omorât-o.

După care Britancii au cerut ca Facebook să introducă „un buton de urgenţă” care să prevină astfel de eveniment. Însă conducerea site-ului a refuzat, politicienii, poliția şi numeroase organizaţii şi-au exprimat indignarea că gigantul online nu dat curs cererilor pe care le-au formulat. Deasemenea folosirea necorespunzătoare a rețelelor de socializare duc la numeroase divorțuri și familii destrămate.

Administarearețelei de socializare facebook.com incorectă poate deveni pentru mulți o amenințare pentru intergritatea personală. Dece?

De exemplu:
Atunci când rechinul vrea să atace jertfa sa, el nu o atacă imidiat, ci face cercuri interminabile în jurul acesteia, în acele momente jertfa se afla într-un suspans și o presiune puternică. După ce jertfa slăbește rechinul o atacă și o sfâșie.

Așa este și în cazul nostru dacă administrăm incorect rețele de socializare, suntem supuși unui risc, și anume de afi jertfe ale puterii întunerucului. Dece spun puterea întunerului, pentrucă există o mulțime de cazuri care ne demonstrează câte vieți au fost curmate prin intermediul rețelelor de socializare.

Și Sfânta Scriptură ne spune ca:

Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. 1 Petru 5:8

Cel rău folosește această unealtă pentru a ucide, dar noi fiind fii și fice ai luminii trebuie să folosim această unealtă pentru a vesti Cuvântul lui Dumnezeu și a promova valori care să dea oamenilor speranță și nu moarte.

Cum și pentru ce folosești tu rețeaua de socializare?
Cât de mult timp petreci pe internet?
Îți păzești tu inima și mintea de aventurile de pe internet?

Anunțuri

§ 3 Responses to Facebook-ul comunicare eficentă pentru unii, dar pentru alții???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Facebook-ul comunicare eficentă pentru unii, dar pentru alții??? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: