Beneficiile sucurilor din legume și fructe

Mai 1, 2010 § Lasă un comentariu

Sucurile proaspete de legume sau fructe sunt gustoase și sănătoase. Specialiștii spun că sunt o adevărată armă împotriva bolilor.

Bogate în vitamine, minerale, enzime și zaharuri, sucurile naturale din fructe și legume au o mulțime de beneficii. Consumul lor în mod regulat sau cure de câteva zile ajută la eliminarea toxinelor din organism, suștin regenerarea celulară, grăbind vindecarea.

Pentru că nu necesită aproape deloc un proces de digestie, sunt asimilate imediat în fluxul sangvin. Substanțele alcaline din compoziție duc la restabilirea echilibrului în acido-bazic dereglat în toate bolile cronice.

Sucuri naturale și efectele lor

Principiul sănătos al sucurilor naturale este „mai bine să previi decât să vindeci”. Și are dreptate,sunt la îndemână, sunt gustoase și mult mai ieftine decât medicamentele. Sucurile din fructe au cel mai puternic efect de purificare corporală, iar cele din legume exercită o acțiune ceva mai blândă, fiind în schimb foarte puternic hrănitoare și regenerate la nivel diferitelor organe.

Mai jos vă prezint cele mai importante și mai ușor de obținut sucuri naturale, dar și beneficiile lor în prevenirea și chiar vindecarea anumitor afecțiuni:

Lămâia– elimină oboseală
Grepfrut-anorexia, fragilitatea vasculară
Portocale– ateroscleroza
Mere- astenie, boli reumatice, constipație
Pere– anemie, oboseală, diaree
Struguri– obezitate boli reumatice, conspitația
Prune reumatismul, ateroscleroza
Castraveți– guta, boli reumatice
Morcovi- intoxicațiele ale pielii, îmbătrânirea precoce, ulcer, boli hepatobiliare
Spanac– oboseala, convalescența
Sfeclă-roșie – anemia, demineralizarea, turbeculoza, guta
Roșii-astenie, anorexie, oboseală, intoxicații, boli reumatice

Cele mai bune conbinații

Sucuri din fructe dulci: prune + struguri
Sucuri din fructe semiacide
: mere + pere + cireșe +caise
Sucuri din fructe acide: portocale + lămâi + grepfrut + căpșune + fragi + ananas
Sucuri din legume
: roșii + castraveți
Sucuri din legume cu frunze verzi: varză + țelină + salată verde + spanac + pătrungel
Sucuri din rădăcinoase: cartofi + ceapă + sfeclă-roșie + ridichi +țelină

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Beneficiile sucurilor din legume și fructe at Tu poţi schimba lumea.

meta