Sucul de fructe și legume un elexir al sănătății

Iunie 1, 2010 § Lasă un comentariu

Sucurile proaspete de legume sau fructe sunt gustoase și sănătoase. Specialiștii spun că sunt o adevărată armă împotriva bolilor.

Bogote în vitamine și minerale, enzime și zaharuri, sucurile naturale din fructe și legume au o mulțime de beneficii. Consumul lor în mod zilnic sau în cure de câteva zile ajută în eliminarea toxinilor din organizm, susțin regenerarea celulară, grăbind vindecarea.

Pentru că nu necesită aproape de loc un proces de digestie, sunt asimilate imediat în fluxul sangvin. Substanțele alcaline din compoziție duc la restabilirea echilibrului acido-bazic dereglat.

Sucuri naturale și efectele lor

Principiul sănătos al sucurilor naturale este „mai bine să previi decât să vindeci”. Și pe bună dreptate – sunt la îndemână, sunt gustoase și mult mai ieftine decât medicamentele. Sucurile din fructe au cele mai puternice efecte de purificare a corporală, iar cele din legume exercită o acțiune ceva mai blândă, fiind în schimb forate puternic hrănitoare și regenerante la nivelul diferitelor organe.

Mai jos vă prezint cele mai importante și mai ușor de obținut sucuri naturale, dar și beneficiele lor în prevenirea și chiar vindecarea anumitor boli:

Lămâia – oboseală
Grepfrut – anorexie, fragilitate vasculară
Portocale – ateroscleroză
Mere – astenie, ateroscleroză, boli reumatice, constipație
Pere – astenie, anemie, oboselă, diaree
Struguri – abezitatea, boli reumatice, liatiză biliară și urinară
Prune – oboseală, reumatism, constipație
Castraveți – boli reumatice, gută
Morcovi – intoxicații ale pielii, îmbătrânire precoce, ulcer, boli hepatobiliare
Spanac – oboseală, convalescență
Sfecla-roșie– anemie, demineralizare, tubeculoza, gută
Roșii – astenie, anorexie, oboseală, intoxicații, boli reumatice

Cele mai bune combinații

Sucuri din fructe dulci: prune, struguri
Sucuri din fructe semidulci: mere, pere, cireșe, caise
Sucuri din fructe acide
: portocale, lămâi, grepfrut, căpșune, fragi, ananas
Sucuri din legume: roșii, castraveți
Sucuri din legume cu frunze verzi: varză, țelină, salată verde, spanac, pătrunjel
Sucuri din rădăcinoase: cartofi, ceapă, sfeclă-roșie, ridichi, țelină

Totul dintr-o înghițitură!

Pentru beneficiele maxim, bea sucurile imediat după ce se sunt făcute (până într-o jumătete de oră) Imediat ce sunt stoarse, enzimele naturale din suc încep să elimine. Nici puse la frigider nu-și păstrează valoarea. Așadar prepară doar cât poți bea o dată.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Sucul de fructe și legume un elexir al sănătății at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: