Femeia pură – o femeie de VALOARE

Iunie 17, 2010 § 2 comentarii

Ți sa întâmplat vreodată să faci cură de slăbire, dar tocmai atunci să vină o sărbătoare și să mănânci o bucată imensă de prăjitură cu ciocolată? Prăjitura este bună. Prăjitura este de dorit. Cu cât mai multă prăjitură, cu atât mai multă plăcere.

Dar prăjitura mâncată în timpul unei cure de slăbire stricte poate să-ți facă rău! Plăcerea unei bucăți mari, delicioase de prăjutură depinde de momentul potrivit, la fel este și cu plăcerea sexuală.

Dacă tot este de dorit, de ce să nu o facem? De ce vrea Dumnezeu să-și înfrânezi dorințele față de persoana pentru care nutrești afecțiune, dar cu care nu te-ai căsătorit? Dumnezeu vrea să fii pură deoarece vrea să te ferească de consecințele relațiilor sexuale, avute înainte de căsătorie.

Aceste consecințe pot fi fizice, emoționale, relaționare și prirituale, mai jos vom analiza aceste consecințe mai detaliat.

Consecințele fizice

Ai deschis vreodată un cadou înainte să vină dimineața Crăciunului, după care l-ai reînpachetat și l-ai pus înapoi sub pomul de Crăciun? Cât de emoționantă ai fost când ai văzut ce conține. Dar care-ți este reacția în ziua cea mare, când toți ceilalți își deschid darurile pentru prima dată?

Unde-ți este bucuria când îți deschizi cadoul? Nu-ți mai pare la fel de special, pentru că nu e prima dată când îl deschizi, nu-i așa? La fel se întâmplă și în cazut darului pe care Dumnezeu l-a pus în trupul tău – nu la întâmplare.

Dumnezeu dorește să oferi darul tău de preț celui ales, care ți se va dărui, te va aprecia și proteja toată viața începând cu căsătoria. Dumnezeu vrea ca tu și darul tău să fiți prețuiți și purtați în suflet, nu învinși și apoi călcați în picioare.

Cântarea Cântărilor 8:4 spune: Nu stârniți, nu treziți dragostea până nu vine ea.

Dumnezeu vrea să te ferească să-ți pierzi verginitatea și să te ferească de bolile cu transmisie sexuală, care te-ar putea afecta nu numai pe tine, dar și pe viitorul tău soț.

Consecințele emoționale

Dumnezeu a creat femeia complexă și delicată, cu careacteristici emoțonale care diferă de ale bărbaților. NU poți da o parte din tine fară ca celelalte să nu sufere. Deaceea Dumnezeu vrea să te protejeze de sentimentul devastator al vinovăției, diavolul îi place când te prădușești, vrea să te simți josnică și vinovată.

Întotdeauna îți va aminti că ești: VINOVATĂ… VINOVATĂ… VINOVATĂ!.
Apoi apar îndoelile, dacă nu aș fi rămas însărcinată s-ar fi căsătorit cu mine? Se va uita la femei mai atrăgătoare decât mine după nuntă.

Poverile emoționale ale vinovăției, fricii și îndoielii atrag adesea și alte emoții, precum resentimentele, amărăciunea, depresia, neîncrederea. Dumnezeu te-a creat cu emoții care pot fi copleșite de imoralitatea sexuală. Îngăduie-I să te păzească de ele.

Consecințele relaționare

O femeie nu trebuie să fie cunoscută doar pentru trupul ei ci pentru ceea ce este ea! Cuplul care hotărăște să rămână pur în trup, își folosește timpul și atenția pentru a se cunoaște la un nivel mintal și emoțional mai adânc dar nu fizic.

Relațiele intime înainte de căsătorie au consecințe care nu se arată decât după căsătorie. După ce ați mâncat tortul de nuntă, ies la suprafață neîncrederea și lipsa de respect, începe nesiguranța postmaritală.

Dar încă ceva foarte important de menționat este faptul că lipsa autocontrolului înainte de căsătorie este curvie, lipsa autocontrolului după căsătorie este preacurvie. Un bărbat care nu se poate controla înainte de căsătorie nu se va controla dintr-o dată doar pentru că poartă verighetă!

Femeia are de oferit mai mult decât doar trupul, relația unei femei cu un bărbat presupune mai mult decât experiența fizică.

Consecințele spirituale

Pasiunea te împiedică să vezi că Dumnezeu a stabilit limitele fizice cu scopul de a te proteja spiritual. Evrei 13:4 spune fosrte clar:

Căsătoria să fie ținută în toată cinstea, iar patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari.

Dumnezeu judecă păcatul imoralității. Este groaznic să te simți departe de Domnul din cauza păcatului. Dumnezeu nu vrea să te privezi de bucurie, înplinire, plăcere – dinpotrivă El vrea să fii fericită și împlinită, dar aceasta se va întâmpla numai dacă vei rămâne credincioasă planului Său și vei respecta standartele Lui.

El vrea ca dragostea ta pentru soțul tău să crească odată cu anii. El vrea să trăiți având încredere deplină unul în celălalt și să vă iubiți toată viața, nu să pătimiți din pricina unei nopți de dorințe nestăpânite.

Alege abtinența, alege astăzi într-o societate mediatezată atât de mult de sex-ul ieftin, să trăiești după standartele lui Dumnezeu și nu vei da greș ci vei experimenta adevărata FERICIRE!

Anunțuri

§ 2 Responses to Femeia pură – o femeie de VALOARE

  • jebe09 spune:

    Imi place foarte mult ce scrii
    gandesti exact ca si mine.Daca vrei sa discutam pe email spune-mi
    O saptamana reusita iti fdoresc!

  • Natalia spune:

    Draga jebeo, cu cea mai mare plăcere, dacă ai unele întrebări cu privire la unele subiecte, voi fi bucuroasă să-ti raspund sau să face un schimb de idei și păreri, adresa mea email este natalia.besedin@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Femeia pură – o femeie de VALOARE at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: