Un tribunal german: „Fără căsătorii între persoanele de acelaşi sex în ţară”

Iunie 24, 2010 § Lasă un comentariu

Căsătoria poate fi doar între un bărbat şi o femeie, a hotărât un tribunal din Germania într-un proces intentat de doi bărbaţi care s-au căsătorit în Canada. Tribunalul a decis că o căsătorie între persoanele de acelaşi sex făcută în afara ţării trebuie considerată ca un parteneriat civil în Germania, a declarat Hilary White de la LifeSiteNews.com. Decizia este un pas înapoi pentru mişcarea homosexualilor din Germania, care au sperat să folosească intanţele de judecată pentru a forţa legalizarea căsătoriilor între homosexuali.

Andreas Boettcher, un manager în vârstă de 37 de ani, de origine germană, a plecat la Montreal cu partenerul său de origine spaniolă şi au organizat acolo ceremonia de căsătorie civilă, în luna iunie, 2006. Perechea s-a întors în Germania şi a mers la un tribunal administrativ din Berlin, iar acolo autorităţile locale au refuzat să recunoască certificatul lor de căsătorie canadian. Cei doi au fost deja în Spania, unde căsătoriile de acelaşi sex sunt legale încă din anul 2005, şi s-au înregistrat acolo ca şi familie.

În august, 2001, Germania a adoptat o lege care permite cuplurilor de acelaşi sex să se întregistreze ca şi parteneriate, dar în ciuda faptului că Germania este una dintre cele mai “progresive” ţări din Europa la acest capitol, Germania nu a mers atât de departe încât să includă aceste parteneriate homosexuale în definiţia legală a căsătoriei. Citeste mai departe

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Un tribunal german: „Fără căsătorii între persoanele de acelaşi sex în ţară” at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: