Sesiunea I a Facultăţii de lucrare cu copiii şi adolescenţii din cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova.

Septembrie 13, 2010 § Lasă un comentariu

Sesiunea I a Facultăţii de lucrare cu copiii şi adolescenţii din cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova.
În periaoda de 6-18 septembrie se desfăşoară sesiunea I a facultăţii de lucrare cu copii şi adolescenţii din cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Republica Moldova.

La această sesiune au venit să participle circa 35 de studenţi din toate regiunile Moldovei şi Ucraina. Studenţii sunt instruiţi de Ala Talmazan învăţător din cadrul Institutului Precept Ministries pentru Moldova şi profesor universitar , la instruirea deasemnea participă şi Diana Curbet care este profesoară de limbă română în liceul din Străşeni.

Iniţiativa de a deschide facultate de pregătire a profesorilor pentru predare religiei în şcoli aparţine sorei Mia şi fratelui Costel Oglice. “Sa văzut importanţa pe care o are educaţia timpurie in viaţa copilului , deaceea am hotarat ca să incepem pregatirea profesorilor prin instruirea lor în cadrul Institutului”, a remarcat Ala Talmazan.

Profesorii au oportunitatea să studieze două cursuri de studiu Biblic şi anume “Sens interzis, Iona” şi ”Cum să studiem Biblia”, aceste cursuri nu sunt unilaterale ci combinate prin jocuri, cântări, scenete. Deasemenea profesorilor li se predă un curs special care include particularităţi de vârstă a copiilor şi psihologia lor.

Studenţii au oportunitatea să benificieze de experienţa unul altuia, fiecare din ei vine cu un bagaj de cunoştinţe şi atunci când pregătesc lecţia în grup, fiecare vine cu o metoda nouă şi aceasta le înbogăţeşte cunoştinţele.

La întrebarea despre importanţa introducerii disciplinei: “Religia” în curriculum şcolar, Ala Talmazan a subliniat următoarele lucruri: “Cu siguranta acestă desciplină are o importanţă deosebită, prin intermediul acestui obiect copiii vor putea discerne binele de rău, de a face alegerii corecte. Acesta pentru ei va fi un instrument foarte important pe viitor. Cursurile pe care le studiem sunt alcătuite după metoda Biblică Inductivă care este nu doar studierea Sfintelor Scripturi dar este un procedeu interesant şi accesibil pentru toţi, care copii pot cu uşurinţă sa-l insuşească. Deasemena ei îşi dezvoltă obiceiul de a studia singuri. Indemn pe toţi părinţii să nu fie indiferenţi, să fie cu iniţiativă, să meargă la director şi să scrie cerere, este foarte important acum să acţionăm, sa nu lăsăm educaţia spirituală a copiilor în umbră. Este foarte important şi decisiv să luăm o atitudine, astfel copiii vor primi o direcţie corectă.”

Aducem la cunoştinţa cititorilor că prima curriculă a fost elaborată de către Biserica Ortodoxă şi Biserica Catolică, iar a doua de Bisericile Evanghelice. Fiecare părinte are libertatea să aleagă pentru copiilul său curricula după care vrea să studieze, acest lucru trebuie de făcut până la data de 1 octombrie, pentru fiecare copil în parte.

Dacă se întâmlă că directorul se opune la cererea dumneavoastră ca să studiaţi după curriculum evanghelic, el este obligat de lege să satisfacă cererea dumneavostră dacă sunt depuse 15 cereri, şi să formeze o clasă unde să li se predea după curricula indicată. În caz că nu sunt 15 cereri atunci se formează şcoala duminicală la care profesorul responsabil de acestă desciplină să prezinte frecvenţa copiilor.

Nimeni nu poate impune elevilor un curriculum anume, şi foarte important că nici unul din profesori nu poate să predea disciplina “Religia” fără voia părinţilor. Părinţii pot asista la lecţiile respective pentru a fi siguri de ceea ce li se predă copiiilor lor.

Cum îşi va ţinea tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. Psalmi 119:9

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Sesiunea I a Facultăţii de lucrare cu copiii şi adolescenţii din cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova. at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: