Hramul orașului și decepțiile în urma lui

Octombrie 20, 2010 § Lasă un comentariu

Hramul orașului Chișinău este una din cele mai așteptate sărbători ale chișinăuenilor și poate fi pe lista sărbătorilor de top alături de sărbătorile tradiționale. Anul acesta se proceniza să fie o sărbătoare care să înveselească publicul de toate gusturile și preferințele: concert în Piața marii Adunări, ținut de artiști emeriți a țării, în special vedeta moldovenească cunoscută pe plan internațional, Dan Balan; apoi concertul legendarei formații rock The Scorpions care a avut loc pe stadionul Zimbru. Toate aceste concerte se părea că vor alinta publicul la maxim și vor face aceasta sărbătoare de neutat însă nu a fost să fie…

Totul a început cu prestația mult așteptatului artist Dan Balan, care a fost sub orice limite ale bunului simț. Acesta a ieșit pe scenă fie beat fie drogat, nu se știe, încercând din răsputeri să-și cânte versurile și să se țină pe picioare. Publicul din piață a rămas îmărmurit cât și cel de acasă, care pe ecranele tv vedea mai bine prestația, nu a avut o reacție mai pozitivă. O altă dezamăgire din partea publicului a fost și dansatoarele, care la rândul lor erau îmbracate sumar de părcă au fost aduse dintr-un club de noapte sau casă de toleranță. Toți ne gândeam care va fi reacția primăriei și a sponsorilor acestui eveniment după un astfel de show. NU am așteptat prea mult, primarul Dorin Chirtoacă a aparut pe scenă și cu toată lauda și aprecierea față de artistul nostru emerit spunând de mai multe ori că a fost un show de excepție și de talie mondială. O fi petrecut împreună dacă primarul nu a putut să facă deosebire între un show de talie mondială și unul de care am avut noi parte.

Cred ca atât artistul cât și primarul au tratat publicul din Chisinau cu puțin respect și seriozitate, cu siguranță un astfel de comportament nu l-ar fi avut daca avea sa cânte pe o scenă din România sau altă țară. În acest sens nu au rămas fără critici ambii, din partea vecinilor noștri, care la fel l-au prins pe artist cu musca pe căciulă. La Antena3, Click.ro, Showbiz.ro, și multe alte site-uri l-au criticat dur pe artist pentru că si-a batut joc de cei care l-au ridicat.

Dupa ce și-a revenit Dan Bălan și-a cerut scuze pentru o așa prestație urâtă, dar nu a recunoscut că a fost beat ci că sunetul a fost rău și mixarea incorectă. Din păcate bautura nu este doar slăbiciunea lui Dan, ci este o problemă mare a poporului nostru. Din cauza beției artistul și-a pierdut mulți admiratori, și tot din cauza băuturii de hramul orașului un baiat și- a pierdut viața într-un accident rutier.

„Ferice de tine ţară, al cărei împărat este de neam mare, şi ai cărei voievozi mănâncă la vremea potrivită, ca să-şi întărească puterile, nu ca să se dedea la beţie!” a spus înțeleptul Solomon în cartea Eclesiastul. Domnitorii țării noastre și cei care ies în fruntea țării trebuie să fie atenți data viitoare când ies în fața celor care i-au ales și i-au ridicat, dar și poporul trebuie să ia seama pe cine pune în fruntea sa.
Alina Druţă

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Hramul orașului și decepțiile în urma lui at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: