Parlamentul European: interdicţie la finanţarea avorturilor forţate şi “concediu de paternitate” (şi) pentru lesbiene

Octombrie 27, 2010 § Lasă un comentariu

Saptamana trecuta, la votul privind bugetul UE pentru anul 2011, Parlamentul European a interzis expres participarea din fonduri comunitare la programe si actiuni care implica proceduri precum avortul fortat (vezi China, Vietnam). Este un pas inainte fata de anul trecut, cand un amendament similar a fost respins.

Pentru detalii si comportamentul eurodeputatilor romani la vot intrati pe saitul Provita Bucuresti, care de altfel a si scris eurodeputatilor romani pe acest subiect: http://provitabucuresti.ro

Din pacate, in aceeasi sesiune de vot a fost introdus un concept, straniu formulat, de “concediu de paternitate”, care este formulat in asa fel incat este accesibil partenerului femeii care a nascut, indiferent de sexul acestuia, cata vreme tatal recunoaste copilul. Cuplurile de lesbiene sunt, evident, vizate expres (scuze pentru stalcirea logicii prin alaturarea conceptului de tata unei femei – dar aceasta este formularea eurodeputatilor).

Desi motivatia oficiala a fost aceea de protectie a lucratoarelor care sunt gravide sau au nascut precum si de incurajare a implicarii tatalui in cresterea copilului, remarcam ca, implicit, se recunoaste co-parentalitatea in cuplurile homosexuale si deci apare o noua bresa intr-un model familial pe care Uniunea Europeana inca il promoveaza si apara.

Detalii la http://www.europarl.europa.eu

Alte masuri adoptate sunt extinderea concediului de maternitate de la 14 la 20 de saptamani, din care 6 sunt obligatorii si platite 100%, si reglementari pentru incurajarea alaptatului (cel putin deocamdata, aici este clar sexul celui vizat). Fara a neglija aspectul general pozitiv al masurilor pomenite (batranei Europe incepe sa-i sufle criza demografica in ceafa), nu ne putem impiedica ingrijorarea fata de incalcarea principiului subsidiaritatii, care lasa politicile familiale in atributia exclusiva a statelor membre. Cu alte cuvinte, UE isi depaseste competentele, reglementand intr-un domeniu unde nu are dreptul sa o faca.

Ingrijorare pentru ca, in acest mod, intr-o buna zi ne putem trezi ca de la Bruxelles ne vine, in plic, obligatia eliberarii de certificate de casatorie pentru homosexuali…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Parlamentul European: interdicţie la finanţarea avorturilor forţate şi “concediu de paternitate” (şi) pentru lesbiene at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: