8 noiembrie – Ziua mondială a orfanilor

Noiembrie 4, 2010 § 1 comentariu

La fiecare două secunde, undeva în lume un copil ajunge orfan. Rata copiilor care rămân fără casă și fără părinți este într-o continuă creștere. La ora actuală, există aproximativ 150 de milioane de copii orfani în lume. (The Stars Foundation)

Din nou, în acest an, Ziua Mondială a Orfanilor, o inițiativă a Fundației The Stars, este comemorată în a doua săptămână a lunii noiembrie și este menită să-i facă pe oameni să conștientizeze situația copiilor orfani din lumea întreagă.

Toată munca pentru Ziua Mondială a Orfanilor are ca scop crearea unui mediu mai bun și mai sigur pentru toți copiii orfani din lume. Anul acesta, Ziua Mondială a Orfanilor va fi celebrată printr-o serie de concerte, întâlniri de rugăciune și multe altele, fiind implicate multe biserici, mulți tineri și oameni de afaceri, care vor lucra împreună pentru a încuraja oamenii să ajute orfanii atât cât pot.

Fundația The Stars a organizat evenimente în Nairobi iar următoarele planuri se fac pentru Australia.

Cliff Feldman, președintele Fundației The Stars, s-a întors recent din Haiti, unde a avut o întâlnire cu președintele Rene Preval. Feldman a reușit să introducă în țară ajutoare pentru cei rămași fără un adăpost în urma cutremurului care a lovit țara în luna ianuarie.

„Am văzut multe nenorociri în cei 25 de ani de muncă în acest domeniu, dar cutremurul din Haiti a fost brutal și a lăsat multe familii din toate clasele sociale să trăiască în corturi. Guvernul din Haiti, comunitatea internațională și comunitatea americană NGO nu au fost capabile să ajute așa cum ar fi trebuit”, a spus Cliff Feldman.

Dacă doriți să vă implicați în vreun fel, vizitați site-ul http://www.worldorphansday.com sau http://www.thestarsfoundation.com

Anunțuri

§ One Response to 8 noiembrie – Ziua mondială a orfanilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 8 noiembrie – Ziua mondială a orfanilor at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: