Studiu: Acoolul – cel mai periculos drog

Noiembrie 14, 2010 § Lasă un comentariu

Majoritatea oamenilor sunt de-acord că drogurile sunt dăunătoare, dar câțiva cercetători britanici au determinat că acoolul este cel mai periculos produs pentru sănătatea și viața omului. (CBN)

Noul studiu efectuat de o echipă de oameni de știință din Marea Britanie este foarte popular pe internet. După ce au evaluat droguri cum ar fi acoolul, cocaina, heroina și marihuana, echipa a determinat în ultimă istanţă că acoolul este cel mai periculos drog pentru om ca și individ dar și pentru societate în general.

Drogurile puternice ca heroina și cocaina sunt droguri mortale. Dar în timpul studiului cercetătorii au analizat câteva aspecte ale efectelor lor ca: dependența, cum afectează organizmul, rolul lor în distrugerea familiilor și costul economic. Rezultatul a fost: acoolul pe primul loc din lista celor mai periculoase droguri.

Coordonatorul studiului, Dr. David Nutt a declarat ”Fără îndoială motivul pentru care acoolul e atât de dăunător este pentru că așa mulți oameni îl folosesc. Așa mulți oameni sunt dependenți de el, așa de mulți oameni au probleme din cauza aceasta.”

Organizația Mondială a Sănătății estimează aproximativ 2,5 milioane de decesuri pe an se datorează abuzului de alcool. Acest număr include bolile de ficat, suicid, cancer și accidentele rutiere – cum ar fi acel accident care a luat viața unei tinere fete de 20 de ani din Carolina de Nord. Viaţa tinerii balerine de succes a fost luată datorită unui şofer care avea nivelul alcoolului dublu decât cel permis de lege.

Cercetătorii speră că acest studiu să pună pe gânduri guvernele și să schimbe clasificarea drogurilor. Unul dintre cercetători a spus că guvernul ar trebui să considere programe educaționale și ridicarea prețului pentru alcool, în acest fel micșorând accesul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Studiu: Acoolul – cel mai periculos drog at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: