Faptele mărunte contează!

Noiembrie 17, 2010 § 1 comentariu

Zicea cineva atât de frumos: „Lucrurile mici produc bucurii mari!”. Şi într-adevăr, este aşa.

Ceea ce ţie îţi pare mărunt poate fi ceva uriaş în ochii altcuiva, întreabă-l pe Bohn Fawkes.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost pilotul unui B-17. Într-una din misiuni el a ţinut piept artileriei antiaeriene din partea naziştilor. Deşi rezervoarele cu combustibil au fost lovite, avionul nu a explodat, iar Fawkes a reuşit să aterizeze. În dimineaţa care a urmat, Fawkes i-a cerut şefului de echipaj glonţul german, ca să-l păstreze drept suvenir pentru norocul avut. Şeful i-a explicat că nu a fost numai unul, că s-au găsit unsprezece gloanţe în rezervor, dintre care nici unul nu a explodat. Tehnicienii au deschis gloanţele şi au descoperit că nu erau încărcate cu explozibil. Erau goale şi inofensive, cu o singură excepţie. Excepţia conţinea o bucată de hârtie rulată cu grijă. Pe ea se afla un mesaj în limba cehă. „E tot ce putem face pentru tine deocamdată”. Un grănicer curajos se ocupa cu dezamorsarea bombelor şi cu înscrierea acestui mesaj. Nu putea pune capăt războiului, dar a putut salva un avion. Nu putea face totul, dar a putut face ceva, şi a făcut-o. Aşadar, trimite acel mesaj. Dă acel telefon. Completează acel cec. David a avut o praştie. Rahav a avut o funie. Dorca a avut un ac. Toţi au fost folosiţi de Dumnezeu. Tu ce ai?

John Wesley spunea: „Fă tot binele de care eşti în stare, prin toate mijloacele posibile, pe toate căile posibile, în toate locurile posibile, la orice oră posibilă, tuturor oamenilor posibil, atâta vreme cât poţi”.

Cu Dumnezeu, faptele mărunte contează!

Anunțuri

§ One Response to Faptele mărunte contează!

  • ss spune:

    “Fă tot binele de care eşti în stare, prin toate mijloacele posibile, pe toate căile posibile, în toate locurile posibile, la orice oră posibilă, tuturor oamenilor posibil, atâta vreme cât poţi”.

    Cu Dumnezeu, faptele mărunte contează!

    Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Faptele mărunte contează! at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: