Șansa unui nou început.

Ianuarie 6, 2011 § Lasă un comentariu


Nu există har mai mare decât șansa unui nou început. Atunci când terminam un lucru care a ieșit nu tocmai binem ne dorim să-l putem face din nou, de data asta bine.

Faptul că Dumnezeu ne-a mai dat încă un an de viața, dovedește IUBIREA și INTENȚIA Sa. În primul rând Iubirea pentru că, fără să merităm, Dumnezeu ne-a permis să mai trăim, să ne ocupăm de suflet, de slujire și de familiei.

În al doilea rând Intenția, pentru că Dumnezeu are un scop cu fiecare dintre noi în anul 2011. Șansa de a începe un an nou am avut-o de multe ori în viața, de cele mai multe ori am început cu entuziasm și am încheaiat altfel… poate cu regret și promisiuni neimplinite.

Ce am învățat din experiența anilor trecuți?

Anul 2011 este o perioadă de grație divină, în care trebuie să învestim mai mult în viața spirituală și Împărăția lui Dumnezeu.

Foarte posibil că anul acesta va fiu ultimul pentru mulți, ultimul în care mai putem face ceva pentru sufletul și veșnicia noastră. Dincolo de idealurile noastre materiale, intelectuale, profesionale, familiale. Care sunt în mod concret idealurile noastre spirituale?

Este timpul să învățăm din greșelile anilor trecuți și să folosim șansa acestui nou început, trăind cu responsabilitatea unor oameni care vor fi judecați de Dumnezeu după dreptatea divină. Apostolul Petru, pătruns de aceasta înțelegere, întreabă:

Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlaviasă, asteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri și trupurile cerești se vor topi de căldura focului? (2 Petru 3:11-12)

Anul 2011 poate fi timpul glorios în care Isus va reveni să-Și răpească mireasma. Aceasta sfântă așteptare ne motivează serios la o viață de slujire plină de dedicare și sacrificiu.

Pentru ca aceaste lucruri să devină mod de viață trebuie să ne luptăm cu tendința naturală de a nu le face. Viața o trăim în funcție de valorile și prioritățile noastre, de aceea anul 2011 nu va fi din întâmplare mai bun. E nevoie de o atentă organizare a timpului, priorităților, resurselor noastre. Nu există în anul acesta un moment mai potrivit pentru noi decizii și atitudini ca și momentul de față.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Șansa unui nou început. at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: