Pericolul horoscopului.

Ianuarie 21, 2011 § Lasă un comentariu


Vreau să-mi încep articolul cu relatarea unei întâmplări reale.
El era un păstor tânăr, hotârât să spună bisericii lui că nu era nimic greșit cu horoscoapele și cu cei care prezic viitorul.

„Vă voi demonstra acest lucru. Voi cere cuiva să-mi arate viitorul potrivit cu horoscopul meu și să-mi spună viitorul. Veți vedea atunci”.

În zelul lui păstorul a uitat că nu avea de luptat împotriva cărnii și a sângelui. Chiar dacă clarvăzătoarea i-a prezis viitorul, el nu credea ce-i spunea ea. Dar în zilele care au urmat, a simțit o apăsare venind peste el. Ceea ce i s-a spus că i se va ntâmpla, a început să aibă loc. În scurtă vreme era o epavă.

Prin ceea ce a făcut, tânărul păstor i-a deschis vrăjmașului ușa și forțele lumești ale întunerucului au intrat în viața lui. Când s-a căit și și-a mărturisit păcatul, apăsarea a dispărut și dușmanul a fugit.

Astrologia este de natură demonică. În Efeseni 6, Pavel îi avertizează pe cititorii săi că „stăpânitorii întunericului acestui veac” fac parte dintre supușii lui Satan. Înțelegi că atunci când te implici în orice formă de astrologie – horoscop, purtarea de bijuterii astrologice, purtarea de semne ale zodiacului pe orice obiect – tu cedezi teren dușmanului?

Poate că spui: „Dar eu citesc horoscopul, dar nu-l iau în serios. O fac doar că distracție”.La care îți răspund:„Dar știi pentru a cui distracție?” Este pentru distracția diavoulului.

În Deutronom 17:2-7 Dumnezeu prezintă poziția Sa față de astrologie și consecințele implicării în aceasta:

„Se va găsit poate în mijlocul tău, într-una din cetățiel pe cari și le dă Domnul, Dumnezeu tău, un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului, Dumnezeului tău, și care să calce legământul Lui;
care să meargă după alți dumnezei ca să le slujească și să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oștirea cerurilor, așa cum eu n-am poruncit.
De îndată ce vei lua cunoștință și vei afla lucrul acesta, să faci cercetări amănunțite. Dacă lucrul este adevărat, dacă faptul este întemeiat, dacă urâciunea aceasta a fost săvârșită în Israel,
atunci să aduci la porțile cerății tale pe bărbatul sau femeia care va fi vinovat de această faptă rea, și să ucizi cu pietre sau să pedepsești cu moartea pe bărbatul acela sau pe femeia aceea.
Cel vinovat de moarte să fie omorât pe mărturia a doi sau trei martori; să nu fie omorât pe mărturia unui singur martor.
Întăi mâna martorilor să se ridice asupra lui ca să-l omoare, și apoi mâna întregului popor. Să scoți astfel răul din mijlocul tău.”

Din acest text vedem foarte clar că astrologia:
 este un rău
 este o practică care contravine legământul cu Dumnezeu
 este închinare la idoli
 este o practică care se pedepsea cu moartea

Dacă ai fost implicat în vreo una din practice astrologice sau ești implicat actual, te îndemn să te pocăiești.

1. Scapă de orice carte sau obiect care are de-a face în vreun fel cu astrologia. Nu le da la alții. Arde-le sau scapă de ele așa cum au făcut credincioșii din Fapte 19. Nu contează cât sunt de valoroase, nu le păstra.
2. Mărturisește-ți păcatul lui Dumnezeu. Spune-i păcatului pe nume. Spune-I lui Dumnezeu că te pocăiești.
3. Mulțumește-i lui Dumnezeu pentru sângele Domnului Isus Hristos care ne curăță de orice nelegiuire.
4. Refuză orice lucrare sau influență pe care dușmanul a câștigat-o în viața ta prin acest păcat.
5. Roagă-L pe Duhul Sfâtn să îți umple ființa.
6. Pune-ți timp deoparte ca să-L lauzi pe Dumnezeu.

Doresc să închei acest articol cu câteva gânduri. Astrologia și astrologii sunt cei care încurajează oameni ca Hitler, l-au spirijinit și l-au aplaudat pe Saddam Hussein, a cărui apariție aspirație a fost să devină un alt Nebucadnețar, împărat al Babilonului.

Duhurile răutății sunt doar atât – ființe spirituale care exercită o influiență rea, de la MTV, la pornografie și până a filme de groază. De la crimă la brutalitate și perversiune sexuală. Când vezi răutatea la lucru, recunoaște că în spatele acesteia se află duhurile răutății.

Când Satan are acces la minte, el învadează firea pământească. Nu uita aceasta, prietenul meu! Atudu-ți aminte că el are deja lumea. El vrea ce nu are – te vrea pe tine!

Deaceea ne poruncește Apostolul Pavel: „Luați toată armura lui Dumnezeu ca să vă puteți împotrivi… și să rămâneți în picioare”. Verbul „a lua” folosit aici – era un termen militar care descrie ultimele pregătiri și ultimul pas care trebuia făcut înainte de începerea bătăliei propriu-zise. Aceasta este o chemare la supunere imediată.

Ascultarea îți asigură victoria. În luptă nu există nimic de care să te temi, cu excepția necredinței sau a neascultării tale.

Gândește-te la aceasta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Pericolul horoscopului. at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: