Desfrâul cucerește națiuni

Ianuarie 25, 2011 § Lasă un comentariu

Astăzi există multe dezbateri despre ce este bine și ce este rău. Ca societate am trecut de la moralitate la imoralitate, iar apoi la amoralitate. Mulți au abandonat absoluturile, spunând că adevărul este relativ. Nu mai este nevoie să ne cucerească vreo națiune pentru că păcatul a făcut-o deja.

Vreau să vedem împreună câteva versete, care menționează despre imoralitate și despre consecințele fizice sau spirituale ale acesteia în viața celor care practică și tolerează imoralitatea.

„Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelația în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici răpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ași fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos, și prin Duhul Dumnezeului. 1 Corinteni 6:9-11 ”

„Fugiți de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârșit afară din trup dar cine curvește, păcătuiește împotrivă trupului său. 1 Corinteni 6:18”

„Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii prea iubiți. Trăiți în dragoste , după cum și Hristos ne -a iubit, și S-a dat pe Sine pentru noi, „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros”, lui Dumnezeu. Curvia, sau orice altfel de necurăție, sau lăcomie de avere, nici să nu fie pomenite între voi, așa cu se cuvine unor sfinți.
Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, cari nu sînt cuviincioase; ci mai de grabă cuvinte de mulțămire. Căci știți bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moștenire în Împărația lui Hristos și a lui Dumnezeu. Efeseni 5:1-5 ”

Ce s-ar întâmpla dacă societatea noastră ar respecta poruncile lui Dumnezeu în ce privește sexualitatea? Sida ar înceta în cele din urmă și Dumnezeu nu ar trebui să ne judece pe noi și alte țări care tolerează și protejează imoralitatea. Îți dai seama că acum scuzăm ceea ce altădată condamnăm?

La începutul anilor 1990, ziarul Los Angeles Times a publicat un articol scris de Marshal Alan Phillips și întitulat: „Biblia nu spune ceea ce am crezut noi că spune”. Acest articol încearcă să justifice un mod de viață pe care Biblia îl declară păcătos – un păcat despre care Biblia spune că aduce cu sine propria judecată.

Despre cuvântul sodomie, care provine de la numele orașul biblic Sodoma se credea, în general, că este sinonim cu homosexualitaea, dar începând din 1995, când Derrick Sherwin Bailey și-a publicat cartea intitulată „Homosexuality and the Western Christian Tradition” (Homosexualitatea și tradiția creștină occidentală), unii critici spun că Sodoma a fot distrusă din cauza tratamentului neospitalier acordat vizitătorilor trimiși de Dumnezeu și nu pentru ceva ce ar avea de-a face cu homosexualitatea. Într-adevăr, cuvântul homosexual nu apare nicăieri în Biblie. Astăzi, sodomia are o varietate de înțelesuri și cele mai multe state au abrogat legile care o condamnau.

Plaga SIDEI și costul ei economic uluitor au afectat atât de drastic societatea noastră încât trebuie explorată posobiliatea recunoșterii legale a căsătoriei homosexualilor. În partea, virusul care cauzează noala mortală i-a afectat cel mai mult pe bărbații homosexuli, pentru că societatea nu spirjină și nu promovează cuplurile stabile de homosexuali. Sfidarea enormă psihologică, socială, religioasă și legală a homosexualilor nu i-a încurajat să aibă relții doar cu un singur partener. În anii 1960 și 1970, când revoluțiile sexuale și sociale i-au încurajat pe homosexuali să-și caute propriile drepturi civile și umane, mulți au îmbrățișat promiscuitatea ca un act de răzvrătire fără să știe nimic despre SIDA.

Care sunt standartele tale? Trăiește o viață neprhinărită? Dacă întrebi: „Ce este neprihănirea?” – Neprihănirea înseamnă a face ceea ce spune Dumnezeu că este drept. Biblia îți spune ce spune Dumnezeu că este bine și rău. Fii cât se poate de atent la cuvintele ei, pentru că ele vor fi judecătorul tău.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Desfrâul cucerește națiuni at Tu poţi schimba lumea.

meta