Dumnezeu știe mai bine

Martie 14, 2011 § 3 comentarii

De multe ori ni se pare că lucrurile din viaţa noastră merg „aiurea”. Avem impresia că tot ceea ce vrem să se întâmple nu are loc… şi tot ceea ce evităm, se întâmplă. Ceea ce ne aşteptăm să aibă loc aici, acum şi în acest fel, se întâmplă atunci când – considerăm noi – nu este nici timpul şi nici locul pentru asta.

Ne rugăm şi Îi cerem lui Dumnezeu tot felul de lucruri… chestii utile pentru „o viaţă mai bună şi mai fericită”, lucruri de care avem nevoie „aici şi acum”. Ce se întâmplă însă atunci când Dumnezeu răspunde „Nu” sau „Nu încă”? Cum reacţionăm? Ce atitudine avem? Suntem dezamăgiţi, trişti, sau fără chef de viaţă!?

În astfel de situaţii, am face bine să ne amintim ce zice Biblia: în Romani 8:28 „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce Sunt chemaţi după planul Sãu”…

…şi în 2 Corinteni 4:15 „Căci toate aceste lucruri se petrec în folosul vostru, pentru ca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţumirile spre slava lui Dumnezeu.”
Dumnezeu ştie mai bine ce nevoi avem! C.S. Lewis a spus odată: „Dacă mi-ar fi răspuns Dumnezeu la toate rugăciunile mele, nu ştiu unde aş fi fost acum”. Afirmaţia aceasta este valabilă şi pentru noi. Dacă primeam de la Dumnezeu tot ce am cerut, şi atunci când am cerut… nu ştiu cum arată viaţa noastră, dar cu siguranţă nu ne era mai bine decât ne este acum.

De multe ori îi cerem lui Dumnezeu unele lucruri, având o motivaţie greşită sau o impresie greşită. Pentru că suntem limitaţi în cunoaştere, avem deseori tendinţa să credem că fără un anume lucru nu putem trece peste problema sau încercarea care ne stă în faţă. Dumnezeu însă cunoaşte toate lucrurile, El are o perspectivă mai largă şi ştie mai bine ce să ne dea şi când să facă asta.

Atitudinea noastră în situaţiile în care nu primim ceea ce am cerut de la Dumnezeu ar trebuie să fie una de mulţumire – toate lucrurile sunt spre binele nostru, al celor ce-L iubim pe Dumnezeu… şi pentru a spori mulţumirile spre slava lui Dumnezeu.
Cred că ne este mai uşor să fim mulţumitori dacă suntem conştienţi tot timpul de faptul că „Binecuvântările întârziate nu sunt rugăciuni neascultate!” Trebuie doar să ne încredem deplin în Dumnezeu: EL ŞTIE MAI BINE!
autor: Neluţu Mureşan

Anunțuri

§ 3 Responses to Dumnezeu știe mai bine

  • elena.turnagiu spune:

    va multumesc si dumnezeu sa te binecuvinteze

  • elena.turnagiu spune:

    E adevar ce scrie in comentaru lui Nelutu Muresan imi place Dumnezeu sa fie cu tine sa ne mai ungi sufletu

  • Apostol spune:

    De unde este citatul : „Binecuvântările întârziate nu sunt rugăciuni neascultate!” ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Dumnezeu știe mai bine at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: