Anul 2012 sau predicțiile unei civilizații dispărute?

Martie 22, 2011 § 2 comentarii


Subiect de film, de carte și dezbateri publice, anul 2012 este îmbrăcat , înainte de a se înscrie în firul istoriei, în hainele dezastrului și ale morții.

În 1981, Charles Berliz publica o carte intitulată sugestiv Ziua de apoi – 1999, în care avertiza, pe baza unor preziceri obscure ale lui Nostradamus, că în anul 1999 omenirea se va confrunta cu inundații, cu efecte și schimbarea polilor, cu foamete și schimbarea polilor magnetici ale Pământului.

Apoi tot conform interpretărilor lui Berlitz, în data de 5 mai 2000 urma să se producă o aliniere a planetelor care avea să genereze o puternică furtună solată și cutremure de pământ majore. Au trecut anii 1999 și 2000, iar acum, elementele care alcătuiau acest scenariu apocaliptic sunt asociate anului 2012.

De ce 2012?

Anul 2012 ar reprezenta finalul unui ciclu de 5 000 de ani, potrivit unor informații din calendarul maya. Aidoma altor vicilizații vechi, civilizația maya este învăluită de mister, fiind subiectul speculațiilor contemporane. Confuzia dintre faptul istoric și speculțiile vînătorilor de senzaționalism poate da naștere unor spaime colective.

Anul 2012 ar reprezenta finalul unui ciclu temporal de 5. 000 de ani, potrivit unor informații din calendarul civilizația maya. Aidoma altor civilizații vechi, civilizația maya este învăluită într-o aură de mister, fiind subiectul speculațiilor contemporane. Confuzia dintre faptul istoric și speculațiile vânătorilor de senzaționalism poate da naștere unor spaime colective.

Deosebirea dintre realitatea istorică și speculație este ilustrată de opiniile privind modul în care au fost constrite piramidele egiptene. Documentele antice descriu procesul anevoias prin care s-au realizat acste construcții, în timp ce diverse voci pretind că piramidele au fost ridicate cu ajutorul unor tehnologii extraterestre.

În acord cu documentele și vestigiile existente este cert că maya au format cea mai dezvoltată civilizție din America Centrală precolumbiană (civilizație cunoscută prin lucrările de artă de arhitectură și prin sistemele matematice și astronomice care s-au păstrat). Au fost însă maya niște clarvăzători capabili să prezică data sfârșitului lumii?

Sistemul calendaristic al maya datează din secolul al VI-lea î.Ch., fiind mult mai complex decânt celendarul actual. Astăzi, perioadele mari de timp sunt organizate după un sistem decimal (împărțirea în deceni, secole sau milenii). Maya, asemenea altor popoare antice, împărțeau epocile preluând ca elemente de bază unitățele calendarului anual. Dacă astăzi considerăm că fiecare zece ani reprezintă un deceniu, maya măsurau anii în funcție de unități de măsură anuale – săptămână, luna sau anul din calendarul actual.

Aplicând metoda lor de calcul, azi am putea vorbi despre săptămâna de ani, cele 7 zile ale săptămânii corespunzând unei perioade de 7 ani, despre luna de ani, celor 30 de zile ale lunii corespunzândcu 30 ani reali sau despre anul de ani adică 365 de ani.

Maya foloseau în mod curent un calendar cu doar 260 de zile, denumit tzolkin. Unii cercetători apreciază că acest calendar ar fi fost realizat de moase, perioada de reper fiind cele 9 luni de sarcină. Există însă și opinia că la baza calendarului tzolkin ar fi stat cuclul de vegetație al porumbului.

Presupuse evenimente ce vor avea loc în 2012

Alinierea planetelor Jupiter și Saturn
Alinirea Soarelui cu centrul Galaxiei
dispariția câmpului magnetic al Pământului
Explozia unei supernove sau a uneia dintre stelele Betelgeuse. Eta Carinae, Antares, WR 104
Furtuni solare
Gaura neagră din centru Galaxiei sau alte găuri negre.
Impactul unei planete sinugigașecu Soarele
Modificări ale ecualtorului galactic
Modificările ale sinsului de rotație al Pământului, atât în jurul axeisale, cât și în jurul Soarelui
Modificări în câmpul magnetic al Soarelui
Schimbarea polarității câmpului magnetic al Pământului
Un impact al Pământului cu asteroidul Apophis, cu asteroidul FX sau cu planeta pitică Eris/Nibiru
Modificarea ADN-ului uman la 12 spirale în loc de 2

Încheierea unui ciclu major din calendarul maya în data de 21 decembrie 2012 a creat un nou cadru pentru lansarea predincțiilor despre schimbarea polilor magnetici, furtuni solare, radiații gama, invazii extraterestrem toate fiind parte din senariul apocaliptic prevăzut pentru acest an.

Șansele ca 2012 să intre în istorie asemenea fratelui său mai mic 2000 – sunt destul de mari. Însă până la finelui lui 2012, clarvăzătorii new-age au timp suficient să anunțe sfârșitul acestei ere și începutul uneia noi. Folosind date astronomice, ambalate într-un limbaj pseudo-științific și asociate unor noțiuni din ezoterismul și spiritualitatea new-age, acești profeți minciunoși vestesc iarăși sfârșitul lumii.

Anul 2012 și Biblia

Preocuparea pentru viitor îl este specifică ființei umane, datorită capacității sale de a se proiecta pe sine și ralitatea înconjurătoarea în viitor. Sfintele Scripturi ne spune clar câteva lucruri la care trebuie să luăm cu toții aminete ele sunt scrise la Matei 24:1-14:

El a şezut jos pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte şi I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?” Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.
Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume.
Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu.
Atunci mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii. Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi.
Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.
Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.
Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.

Din acest text vedem clar că nimeni nu știe când va reveni Domnul Isus și va fi sfârșitul tuturor, nici un clar văzător nici vre-un alt om care s-a născut sau se va naște nu poate ști aceste vremuri numai Unul și Singurul Dumnezeu care a creat cerurile și pământul știe ziua și ceasul când Domnul Isus va reveni.

Dar avem Cuvântul lui Dumnezeu care ne ajută ca să fim pregătiți de această zi, pentru ca ea să nu vie pentru noi ca un hoț, deaceea noi trebuie să veghem ne încetat așa cum spune Matei 24:36-54

Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului. În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului. Atunci, din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat, şi altul va fi lăsa. Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată, şi alta va fi lăsată. Vegheaţi, dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru. Să ştiţi că, dacă ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoţul, ar veghea şi n-ar lăsa să-i spargă casa.
De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. Care este deci robul credincios şi înţelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa! Adevărat vă spun că îl va pune peste toate averile sale. Dar dacă este un rob rău, care zice în inima lui: „Stăpânul meu zăboveşte să vină!” Dacă va începe să bată pe tovarăşii lui de slujbă şi să mănânce şi să bea cu beţivii, stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l ştie,îl va tăia în două, şi soarta lui va fi soarta făţarnicilor; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor

Anunțuri

§ 2 Responses to Anul 2012 sau predicțiile unei civilizații dispărute?

 • alaandrei spune:

  Ne apropiem de zilele lui Noe.

 • Xael spune:

  E ne apropiem … toata isteria asta in masa cu profetiile apocaliptice sau ca cineva ne conduce noua viata (e.g. acest dumnezeu) nu este altceva decat nevoia omului de a sti ca il pandeste ceva nasol sau nevoia de a avea un stapan (vizibil, invizibil …cum o fi el da sa fie) …

  O lume fara religie ar fi o lume mult mai buna pentru ca nu ar mai fi diferentele religioase si motivele uciderii pe baza religioasa … ar fi doar gandirea si personalitatea omului care poate fi remediata usor in caz ca se intampla ceva … nu cum este acum incat daca ii spui unui asa zis credincios ca se roaga la poze si la pietre si ca el de fapt ori are noroc incat are parte de lucruri bune ori are ghinion de i se inampla nasoale .. si ca universul actioneaza intr-un mod randomizat si NU este controlat de vreo zeitate, credinciosul imediat sare si tipa blasfemie si repede sa omoare pe cel care a zis asta sau sa il demonizeze.

  Ceea ce este bine e ca lumea incet incet incepe sa se trezeasca din starea de rama care o avea datorita religiei (la modul general: crestinism, catolicism, budism etc..) si incepe sa faca ceea ce ar fi trebuit de la bun inceput…sa lucreze laolalta incat rasei umane si planetei pe care sta sa le fie bine si sa fie sanatosi.

  Abia astept sa se ajunga la stadiul cand nu mai exista religia … nu doar in romania ci peste tot in lume… si sa poata experimenta si omul cum este sa traiasca linistit fara frica impusa de trepanatii religiosi.

  In Romania sa fim seriosi … mi se face sila cand vad barbati cu barbi lungi si imbracati ca niste mirese in negru cu voal etc. si care pretind sa li se dea bani si se cred atotputernici.

  Nu exista dovezi ca acel isus ar fi inviat pe careva, nu exista dovezi de marele potop…este doar incompetenta omului de a se gandi la ceva mai bun… daca se intamplau lucrurile alea … pai in ziua de azi s-ar fi incercat reproducerea acelor evenimente ..cum ar fi invierea cuiva, transformarea apei in vin etc..

  Dar omul din ziua de azi nu se gandeste ca acum 2000 de ani o vorba raspandita infloreste de la persoana la persoana si ajunge ceva ce multi azi numesc religie.

  Singura motiv pentru care va fi un sfarsit … se va datora DOAR prostiei omenesti … nimic mai mult , nimic mai putin . (ca dovada religia este una din prostiile omenesti … o pacaleala veche de 2000 de ani)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Anul 2012 sau predicțiile unei civilizații dispărute? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: