Gândul zilei – Piatră în loc de pâine

Aprilie 14, 2011 § 1 comentariu


Imaginaţi-vă o armată. O armată mare care trebuie să poarte un război contra unei alte armate puternică şi mare. În timpul antrenamentelor, se trezeşte un soldat să spună că nu-i place uniforma. Apoi, un altul care nu este de acord cu modul de a lupta. Un altul ridică o mână şi spune că nu-i convine camaradul de luptă. Încep să se jignească unul pe altul şi mai apoi, chiar să se lupte. Ajung să formeze grupuleţe şi să plănuiască atacuri unul împotriva celuilalt, fără să ţină cont că, de fapt, fac parte din aceeaşi armată şi au Acelaşi conducător. Şi, pe nepregătite, atacă cealaltă armată, care, culmea culmilor, e mai unită ca a noastră. Câţi vor rămâne în picioare?

Uitaţi-vă mai bine! Mă doare inima să o spun, dar, acea armată suntem noi, creştinii. Am ajuns să aruncăm cu priviri ucigătoare, vorbe dureroase care omoară sufletul şi să luptăm unul împotriva celuilalt. Nu ne place nimic din ce nu este după încredinţarea şi convingerea noastră şi căutăm ca acesta să o afle toată lumea. În loc să consolidăm relaţiile dintre noi, ne îndepărtăm şi iar ne îndepărtăm până când, cineva tot va cădea. Am ajuns să comentăm mâncarea pe care o mănâncă celălalt şi să îi scoatem ochii cu unghiile noastre bine ascuţite. Suntem creştini. Da…suntem creştini şi oferim pietre în loc de pâine pentru hrana aproapelui nostru.

Anunțuri

§ One Response to Gândul zilei – Piatră în loc de pâine

  • elena.turnagiu spune:

    aici vorbiti adevarul ca asai lupta de acum chiar daca este vriun eveniment de se unesc religile in special sectele fac tot posibilu sa spuna cas mult mai buni ca alti imi pare rau se apropie sfirsitu si trebuie sa vina de undeva sfirsitu ca multe razboaie a plecat de la religi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Gândul zilei – Piatră în loc de pâine at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: