Noua Constituţie a Ungariei a dat peste cap toate planurile Uniunii Europene

Aprilie 21, 2011 § Lasă un comentariu

Ungaria este prima țară creștină din Europa care ia atitudine împotriva valorilor Europei secularizate prin votarea Noii Constituții. Dumnezeu este trecut în Constituție la loc de cinste. Puteți găsi textul tradus aici.

Parlamentul ungar a adoptat luni noua constituție ultraconservatoare, în care există referiri la Dumnezeu, creștinism și familia tradițională, cu 262 voturi pentru, 44 împotriva și o abținere, relatează AFP.

“Am trăit un moment istoric. Textul recunoaște creștinismul ca fundament al civilizației noastre, dar constituția garantează libertatea morală”, a declarat președintele parlamentului, Laszlo Kover, la finalul votului asupra textului care poartă amprenta premierului conservator Viktor Orban, notează… Hot news.

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE MAGHIARII

Declaraţie naţională

Noi, membri ai naţiunii maghiare la începutul unui nou mileniu, purtând responsabilitatea pentru toţi maghiarii, declarăm aici că: […]
Suntem mândri că Regele nostru Sf. Ştefan a fondat statul maghiar pe baze solide cu o mie de ani în urmă şi că a făcut ţara noastră parte a Europei Creştine.
Suntem mândri de strămoşii noştri care s-au luptat pentru supravieţuirea, independenţa şi libertatea ţării noastre.
Suntem mândri de magnifica performanţă intelectuală a poporului maghiar.
Suntem mândri că poporul nostru s-a luptat de secole pentru a proteja Europa şi a pentru a-i fi îmbogăţit cu talentul şi sârguinţa sa.
Recunoaştem rolul creştinismului în păstrarea naţiunii noastre. Apreciem diferitele tradiţii religioase din ţara noastră.
Mărturisim că baza existenţei umane este demnitatea umană. […]

Libertăţi şi responsabilităţi – Articolul II

Demnitatea umană este inviolabilă. Oricine are dreptul la viaţă şi demnitate; viaţa fătului va fi protejată de la concepţie.
Partea generală – Articolul M
Ungaria protejează instituţia căsătoriei între un bărbat şi o femeie, relaţie matrimonială stabilită voluntar, la fel ca şi binele familiei ca bază pentru supravieţuirea naţiunii.
Ungaria sprijină maternitatea.
Protejarea familiei este reglementată prin lege specială.
Press and Communication – Hungarian Press
EPP Group in the European Parliament
După adoptarea sa în Parlament, noua Constituţie va trebui să fie semnată luni, în a doua zi de Paşte, de preşedintele Pal Schmitt, un apropiat al lui Viktor Orban, şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012, a precizat Mediafax
Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute la ceea ce şi-au propus, şi nu în ultimul rând, ca Dumnezeu să lucreze şi în Parlamentul României.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Noua Constituţie a Ungariei a dat peste cap toate planurile Uniunii Europene at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: