Gândul zilei: Cum să devii un astru?

Septembrie 10, 2011 § Lasă un comentariu

null
„Dumnezeu i-a asezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua și noaptea, și să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut ca lucrul acesta era bun.” Geneza 1:17-18

Rămâne ceva cu totul remarcabil de spus despre luminatorii asezați pe cer. Păcatul n-a afectat cursul activitații lor niciodată!

Spre deosebire de aproape toate celelalte despre care se spusese întru-nceput că sunt bune, soarele și luna, semnele neschimbătoare ale vremurilor pe cerul schimbator al omenirii, au rămas ața cum au fost create. Prelungită istorie a nelegiurii nu i-a mișcat nici măcar o secundă de pe traiectoria lor stabilita din Cuvânt divin!

Și atunci ce alt element mai potrivit pentru o sfântă comparație ar fi putut găsi autorul: „Dar pentru voi, care vă temeti de Numele Meu, va răsari Soarele neprihanirii, și tămăduirea va fi sub aripile Lui” (Maleahi 4:2) ?

Nu te simți provocat de acest exemplu unic de statornicie? Nu vrei ca bazat pe cuvântul și credința date noua „o dată pentru totdeauna” să nu te lași mișcat nici pentru o clipa de lângă Soarele neprihănirii?

Dacă da, iată ce ai de făcut! Trebuie să înveți să te ridici și să plutești pe cer, departe de pământul acesta trist, trebuie să înveți să sălășluiești printre stele, să înveți să taci ca ele, îndurând totul, să înveți să luminezi la fel „și peste răi și peste buni”, să înveți să rămâi la fel de rece ca ele când e vorba de rău și în clocot ca soarele când e vorba de bine, să înveți să aștepți cu răbdare planul divin și să-l împlinești cu credinciosie!

Dar, în acelaș timp, trebuie să înveți să te cobori din cerul tău în fiecare zi și noapte pe razele bunatații, simpatiei și iubirii fața de ceilalți și să încălzești inimile frânte.
De fapt, trebuie să înveți… să-L iubești pentru ca „cei ce-L iubesc sunt ca soarele, când se arata în puterea lui.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Gândul zilei: Cum să devii un astru? at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: