Argila – pământ cu proprietăți terapeutice

Octombrie 18, 2011 § Lasă un comentariu

Te sâcâie problemele de sănătate și ai vrea să-ți revigorezi organismul? În loc să dai banii pe tratamente costisitoare, alege argila! Acesibilă și eficientă, reface în timp record stricăciunile suferite de corpul tău an după an.

Calitățile argilei erau cunoscute încă din vremea Egiptului antic: pe atunci, frumoasele timpului o foloseau pentru piele fină ca mătasea și corp sănătos. Astăzi efectele ei benefice sunt dovedite științific! Folosită intern și extern, elimină toxinele, catifelează pielea și tratează afecțiunile la care nici nu te aștepți!

Argila un pământ viu

Puțini știu că argila are o compoziție asemănătoare cu aceea a corpului uman, fapt ce-i justifică acțiunea blândă și totuși extrem de eficientă. Conține calciu, potasiu, fier, cupru, sodiu, siliciu, dar și săruri minerale, toate cu efecte de eliminare a toxinelor din sânge și de reglare a funcțiilor vitale.

Beneficii de top

  reglează digestia
  stimulează activitatea glandelor endocrine.
  combate hiperaciditatea gastrică
  are o putere remarcabilă de absorție și eliminareaa toxinelor
  normalizează tensiunea arterială
  revigorează celulele organismului, fie ele bolnave sau sănătoase
  întărește imunitatea
  alungă stresul și întărește sistemului nervos

Tratamente interne

Terapia cu argilă se recomandă în boli ale aparatului digestiv, pentru tratarea migrenelor, astmului, durerilor reumatice și nu numai. De regulă, o cură de detoxificare durează șase luni și nu trebuie întreruptă – astfel, devine ineficientă.

Aplicații externe

Argila se folosește și sub formă de cataplasme calde sau reci, măști ori împachetări, pe orice parte a corpului afectată de vreo suferință. Amestecată argila cu apă, într-un vas de sticlă sau lemn (metalul și plasticul sunt de evitat), până când devine o pastă omogenă în strat de 2cm direct pe piele, chiar pe locul cu probleme, depășind puțin extremitățile. La nevoie, se aplică și comprese din pânză. Sunt bune reci pentru răni, fruncul, iar calde sau călduțe, se recomandă în zona rinichilor, vezicii urinare, ficatului sau în caz de durere ale oaselor. Se menține câteva ore sau chiar întreaga noapte, dacă este posibil.

Argila pe culori

Albă, verde, albastră, roșie sau galbenă, folosită intern sau extern, argila își direcționează resursele asupra locului afectat de boală și grăbește vindecarea. Toxinele sunt eliminate pe cale tubului degestiv sau la nivelul dermei, prin pori.

Argila roșie – este cea mai eficientă în tratamentul bolilor articulare, dar tratează eficient și varicele, bolile endocrine sau pe cele cardiocasculare.
Argila albă – este bună în caz de anemie, datorită efectului remineralizant.
Argila verde – este un adjuvant de nădejde în afecțiuni frecvente odată cu înaintarea în vârsta, precum ateroscleroza.
Argila galbenă – are cel mai mare conținut de calciu, fier și magneziu, fiind cea mai indicată pentru sănătate.
Argilă albastră – are capacitatea de echilibrare a biocâmpului uman slăbit și stimulează metabolismul. Este ideal pentru tenul gras.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Argila – pământ cu proprietăți terapeutice at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: