Gutuia un miracol al naturii

Octombrie 21, 2011 § Lasă un comentariu


Azi cercetători au arătat proprietățile extraordinare ale acestor fructe în domeniul impresionante de vitamine (A, B, C PP), minerale, carbohidrați și fibre. Gutuile conțin substanțe care stimulează ficatul și pancreasul, încetinesc procesul de îmbătrânire și sunt veritabile arme împotriva cancerului.

Gripa și răceala, hepatite. Un studiu recent realizat în Japonia a arătat că, în coaja de gutuie, sunt prezente substanțe anitirale care le vin de hac virusurilor celor două afecțiuni sezoniere, dar inhibă și dezvoltarea de microorganisme ce declanșează hepatitele A,B,C. Se recomandă consumarea zilnică a unui pahar cu nectar proaspăt de gutui timp de o săptămână în cazul gripei și de o lună pentru a ajuta ficatul în caz de hepatită.Datorită cantității mari de vitamina C, sucul de gutui este și un bun tratament pentru bolile pulmonare, tuberculoză, dar și când ne curge nasul, ne doare gîtul sau țușim.

Insuficiență pancreatică, pancreatită. Sucul stimulează pancreasul și are efect antiinflamator. Bea de trei ori pe zi o ceașcă cu suc de gutui diluat cu 1/2pahar cu suc de mere, timp de trei săptămâni.

Boli canceroase. Anumite substanțe din gutui, în special vitamina B17, ajută arganismul să distrugă celulele maligne. Se beau 1-2 pahare cu nectar pe zi (preparat tot cu coajă).

Greață și arsuri, dureri de stomac. Se bea dimineața, pe stomacul gol, un pahar cu suc de gutui.

Hemoroizi și constipație. Laxative, antiinflamatoare ș i astringente, gutuile ajută la oprirea sângerărilor și scad durerea prin îmnuierea scaunului. Bea zilnic un pahar cu suc de gutui cu o linguriță de miere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Gutuia un miracol al naturii at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: