Cum se rezolvă criza: FMI “să tipărească” bani electronici.

Noiembrie 5, 2011 § Lasă un comentariu

După situaţia economică tot mai critică, Fondul Internaţional afirmă că ar putea tipări câteva sute de miliarde din moneda sa specială, care nu există fizic, pentru a contribui la salvarea euro.

Potrivit unor surse apropiate ultimelor discuţii la întâlnirea G20, una din metodele prin care o sumă considerabilă de bani să ajungă în Europa în salvarea statelor europene este ca FMI să tipărească electronic mai mult din “moneda” sa virtuală- Drepturi Speciale de Tragere(DST).
Ce este SDR, de fapt? O promisiune de plată care poate fi schimbată pentru monede reale precum dolarul american sau euro, principalele valute de rezervă.

” O alocare de SDR este discutată”, potrivit unui oficial de rang înalt implicat în discuţiile G20. “Nu există o decizie, dar măsura este activ discutată.”

Cu promisiuni care să fie credibile, SUA, Japonia, Marea Britanie sau China, mari contributori la FMI, ar putea accepta să dea linii de finanţare Zonei euro, care să fie activate în caz că lucrurile scapă de sub control, şi să fie transformate în monedă care să meargă la plata obligaţiilor guvernamentale.

De la începutul crizei financiare băncile centrale au tăiat dobânzile aproape de 0 şi apoi au început să practice politici monetare neconvenţionale – quantitative easing. Federal Reserve se detaşează în acest clasament. Cu două programe de QE şi încă unul mai uşor în desfăşurare „Operation Twist”, Fed a tipărit peste 2.350 miliarde de dolari, bani care au alimentat inflaţia din pieţele emergente, mai ales în Asia. (Sursa: Money.ro)

Dragi credincioşi, haideţi să fim cu luare-aminte la tot ce se întâmplă în jurul nostru şi să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Venirea Lui este foarte aproape.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading Cum se rezolvă criza: FMI “să tipărească” bani electronici. at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: