Sentimentele nocive


Ianuarie 25, 2014 § Lasă un comentariu

2463970594_f05b8621c6_o1

Natanael i-a zis: „Poate ieși ceva bun din Nazaret?” „Vino și vezi!” i-a rãspuns Filip. Ioan 1:46


Întrebarea este exact așa cum o auziți, nu e despre om, familie sau organizație ci despre un oraș întreg. Nazaret era un oraș din Israel cu săraci, corupți, o natură de oameni mai complicați, privită cu scepticism. Dacă la facultate venise unul din Nazaret, era problema clasei, șanse mici că el să ajungă ce aspira să ajungă.
Când pământul acesta a ajuns să fie un spațiu de luptă între chiar mamă și fiu unde în loc de grâu crește neghină iar ziua nu o mai putem vedea decât prin ochelarii scepticismului, atunci Dumnezeu vine și spune, „din Nazaretul acesta va ieși Mântuitorul lumii acesteia.”

Viața ta poate fi chiar un clon al Nazaretului de atunci, multe și s-au întâmplat, iar disperarea și necredința și-au găsit adăpost adânc prin subsolurile sufletului. E greu să mai crezi într-un final pozitiv, când regulile pământului acestuia sunt „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”. E clar! rău ai fost și ai făcut, rău vei ajunge.

Dar Dumnezeu îți spune, „din inima ta poate ieși Mântuitorul” e singurul gram de speranță, e singurul leac vindicător care poate face din tine și tot ce însemni tu, „ceva bun”. Exclamația „Vino și vezi!” este pentru cei care au renunțat sau sunt pe cale sa renunțe la lupta. Chiar dacă nu ne mai iese nimic, tot mergem înainte crezând că drum înapoi nu mai există.

De mult vreme părerea mea este alta, dacă nu exista un „vino și vezi” în viața noastră riscăm să ajungem repede (ne place cuvintul repede) acolo unde speranța moare iar ziua nu mai vine. Sunt sentimente pe care și le insușește omul fără ca el să își dorească sunt sentimentele nocive!

Nu te mai întreba dacă poate ieși ceva bun din tine, crede că din tine poate ieși cel mai bun. Suntem creații deosebite unul față de altul, ce faci tu mai bun niciodată nu va face altul în locul tău. Mergi doar și Îl vezi pe Isus, singurul din care a ieșit ceva bun în lumea aceasta.Poza: http://nelutuandfriends.files.wordpress.com/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading 
Sentimentele nocive
 at Tu poţi schimba lumea.

meta

%d blogeri au apreciat asta: